Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2018. október 12., péntek, Belföld

KÓBOR MEDVÉK. Fogaras központjából kellett eltávolítaniuk egy anyamedvét és bocsait a csendőröknek csütörtök hajnalban – közölte a Brassó Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője.

  • Fotó: dcnews.ro
    Fotó: dcnews.ro

A csendőröknek sikerült fényjelzések segítségével eltávolítaniuk az állatokat a városból, majd még egy ideig a közelben járőröztek, hogy jelen legyenek abban az esetben, ha a nagyvad visszatérne. Hét elején a szovátai Medve-tó partján lévő erdőben fogtak be egy medvebocsot a Milvus és a Vets4Wild egyesületek szakemberei, hogy elköltöztessék. A medve jelenlétét több helyi lakos és turista jelezte, így a Marosszéki Magánerdészet  szakemberek segítségét kérte, akik úgy vélik, a vadállat azért ment közel a lakott területhez, a fürdőtelephez, mert az ottani erdőben sok makk van. (Ager­pres/Székelyhon)

IRODAI LAZÍTÁS. Megütközést váltott ki az emberekben egy közösségi oldalakon terjedő felvétel, amelyen a Târgu Jiu-i polgármesteri hivatal egyik igazgatója a takarítónővel pedikűröztet. A kép Marian Rotaru irodájában készült ismeretlen időpontban. Az igazgató a takarítónő ölében tartja a jobb lábát, a balt pedig egy mosdó­tálban áztatja. A helyi sajtó korábban többször is beszámolt arról, hogy Marian Rotaru megengedhetetlen módon viselkedik beosztottjaival, akiket rendszeresen sérteget és megaláz. A felvételről Rotaru azt nyilatkozta, hogy két évvel ezelőtt készült, és a beosztottja nem pedikűrözi, csak segített neki befáslizni a kificamított lábát. Ezt azonban maga a takarítónő cáfolta, aki elmondta, valóban pedikűrözésre hívatta be irodájába az igazgató, miután valahonnan megtudta, hogy korábban ilyesmivel foglalkozott. (Maszol)

NEM IGÉNYELTEK UNIÓS KÁRTÉRÍTÉST. Óriási hibát követett el a kormány, amikor beleegyezését adta az Európai Unió 2019-es költségvetéséhez, mert ez semmilyen összeget nem tartalmaz az afrikai sertéspestis miatt Romániában kárt szenvedett gazdák megsegítésére – jelentette ki tegnap Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke. „Hihetetlen, hogy jóllehet a román gazdáknak jár kártérítés az unió büdzséjéből az afrikai sertéspestis pusztítása után, a román kormány ezt egész egyszerűen nem igényelte” – mondta Orban a párt politikai tanácsának ülését követően, majd hozzátette: Siegfried Mureşan liberális európai parlamenti képviselő módosító javaslatot nyújtott be, amelyben 110 millió euró elkülönítését kéri a román gazdák számára. A pártelnök azt is közölte, hogy pártja képviselői Manfred Webert támogatják az Európai Bizottság elnöki tisztségének elnyerésében. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 466
szavazógép
2018-10-12: Belföld - :

Összetörték a hegymászó emléktábláját

Ismeretlenek levágták és összetörték azt az emléktáblát, amelyet a Békás-szorosban levő Oltár-kő tetején állítottak Erőss Zsolt hegymászó emlékére barátai 2013 júliusában azt követően, hogy a hegymászó eltűnt a Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsának meghódítása után. A Hargita megyei hegyimentők a szikla aljában találták meg az emléktábla darabjait, és közölték: feljelentést tesznek ismeretlen tettesek ellen.
2018-10-12: Belföld - :

Anyagi támogatást vár az SZNT

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke tegnap felhívást tett közzé a médiában, amelyben a Székely nagygyűlés anyagi támogatását kéri Székelyföld lakóitól. Mint írja, az SZNT 15 éve küzd Székelyföld területi autonómiájáért, de 2018-ban a száz évvel ezelőtt megalakult Székely Nemzeti Tanácsra is emlékeznek, és azokra a hősies erőfeszítésekre, amelyekkel az akkori székelyek Magyarország területi integritását akarták megőrizni.