Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ravatalozó épül Középajtán

2018. október 12., péntek, Közélet

Ravatalozó építése számára vásárol telket Nagyajta önkormányzata Középajtán. Az adásvételi szerződés megkötésére jövő héten kerül sor, Bihari Edömér polgármester pedig azt reméli, a tervezés a télen elkészül, tavasszal pedig el lehet indítani a közbeszerzési folyamatot.

  • A református templom. A szerző felvétele
    A református templom. A szerző felvétele

Az önkormányzat döntését üdvözli Berszán István esperes, helybeli református lelkipásztor is: szükség van ravatalozóra, hiszen a közösség öregedőben, és viszonylag sok elszármazottat is temetnek. Gyakorinak mondható, hogy a Sepsiszentgyörgyön, Baróton vagy éppen Brassóban élő gyerekek az idős, beteg szüleiket magukhoz költöztetik, hogy jobban gondozhassák, majd miután elhunytak, hazahozzák, hogy az ősi földben nyugodjanak. A szülői házat időközben lehet, hogy eladták vagy nem használták, s emiatt annyira leromlott az állapotuk, hogy onnan temetni nem lehet, ezért a cinteremből viszik ki a temetőbe – ami nem a leghelyénvalóbb megoldás.

„A lelkész oda megy, ahova hívják, de örvendek, hogy végre, több év tervezgetés után ravatalozó épül nálunk is. Egy kifejezetten ilyen célt szolgáló épület nemcsak megkönnyíti a gyászoló család dolgát – láttam, tapasztaltam, amikor máshol végeztem szolgálatot –, de hamarosan létfontosságú lesz, hiszen törvény fogja tiltani a háznál való ravatalozást. Az egyház kész kegyeleti felszerelésekkel, de akár kihangosítóval is támogatni az ügyet, s meggyőződésem, a falu népe közmunkával vagy pénzzel is hozzájárul a megvalósításához” – nyilatkozta Berszán István.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2018-10-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Környezetszennyezőket büntettek

Közel félszáz bejelentés érkezett év eleje óta a megyei környezetvédelmi őrséghez, amelyben egyebek mellett illegális hulladéklerakókra, szemét égetésére, kőolajtermékekkel történő szennyezésre is panaszt tettek – így a hatóság kiemelt figyelmet fordított a jelzettek orvoslására. Kilenc hónap alatt több mint 360 alkalommal hajtott végre ellenőrzéseket a hivatal, a különféle szabálytalanságok miatt pedig összesen 320 ezer lejre bírságoltak.
2018-10-12: Közélet - :

Egyirányú lesz a Széna utca

Október 15-étől egyirányúvá válik a sepsiszentgyörgyi Széna utca – tudatja az önkormányzat, amelynek közleménye szerint az ott lakók kérték ezt.