Atlétika, Bukarest MaratonDániel Attila harmadik a tíz kilométeres távon

2018. október 15., hétfő, Sport

Október 13-án és 14-én rendezték a Bukarest Maraton nemzetközi futóversenyt, ahol közel 8000 versenyző tette próbára magát, köztük a terepduatlon Európa-bajnokságra készülő sepsiszentgyörgyi Dániel Attila is, aki a tíz kilométeres távon harmadikként haladt át a célvonalon.

  • Fotó: Radu Cristi
    Fotó: Radu Cristi

A két héttel korábban az országos duatlonbajnokságon a huszonhárom év alatti kategóriá­ban aranyérmes Dániel Attila ezúttal egy tíz kilométeres futóversenyen állt rajthoz, ahol rajta kívül ezen a távon több mint 2700 sportoló nevezett. A terepduatlon Európa-bajnokságra készülő háromszéki versenyző már a rajt után az élbolyhoz csatlakozott, ahol a 2016-ban a nyári olimpiai játékokon részt vevő Nicolae Soa­réval tartani tudta a tempót, végül pedig a harmadik helyen fejezte be a megmérettetést 33:08 perces idővel.

„Számomra jó felkészülési verseny volt a hétvégi terepduatlon Európa-bajnokság előtt, amelynek Ibiza ad otthont. Bizakodóan álltam rajthoz, tudtam, a fizikai felkészültségemmel nincs baj, és bíztam benne, hogy jó időt és tempót tudok kihozni tíz kilométeren. Igyekeztem mindenre odafigyelni, megfelelően koncentrálni, mert tisztában voltam vele, erős a mezőny. A rajt után hamar kialakult a sorrend, én az első bolyban voltam Nicolae Soaréval és Alexandru Corneschivel. Hárman meglógtunk a többi versenyzőtől, és az első 5 km után sikerült egy közel 500 méteres előnyt kiépítenünk. A végére egy kicsit elfáradtam, de így is nagyon jó idővel, 33:08 perccel végeztem, így a kilométerenkénti átlagom is biztató” – nyilatkozta Dániel Attila, aki köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Prodent, a Sepsi ReKreatív, a Grimas Kft., a Zone3 Triathlon Clothing és az Isostar Románia támogatását.

A 23 éves háromszéki sportoló bizakodó az előtte álló hétvégi versennyel kapcsolatban, reméli, minden úgy alakul, ahogy szeretné, hiszen éremmel térne haza a kontinensviadalról. Tisztában van vele, hogy a mezőny nagyon erős lesz, a legjobb versenyzők teszik próbára magukat, de ellenfeleihez hasonlóan ő is teljes mértékben felkészült az Európa-bajnokságra.

Eredmények, Bukarest Maraton: * 42 km: 1. Hosea Kipkemboi (Kenya) 2:11:31 óra, 2. Joel Kipkogei Kimutai (Kenya) 2:11:59 óra, 3. Kaleb Kashebo (Etiópia) 2:13:22 óra * 21 km: 1. Maxim Răileanu (Moldova) 1:06:54 óra, 2. Marius Bușca (Románia) 1:09:53 óra, 3. Emanuel Daniel Ghergut (Olaszország) 11:11:52 óra * 10 km: 1. Nicolae Soare (Románia) 30:35 perc, 2. Alexandru Corneschi (Románia) 32:23 perc, 3. Dániel Attila (Románia) 33:08 perc. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2018-10-15: Sport - :

Egy érem és két dobogós helyezés (Birkózás)

Szombaton és vasárnap Târ­goviștén rendezték meg az ifjúsági II-es csapatbajnokságot és a korosztályos Román Kupa egyéni selejtezőjét.
2018-10-15: Sport - :

Balszerencsés bemutatkozás (Kosárlabda)

A román kupabeli eredményes debütálás után a Nemzeti Ligában is bemutatkozott a Kézdivásárhelyei SE, amely szombaton a Konstancai Phoenix együttesét fogadta a céhes városbeli sportcsarnokban. Sajnos, Ljubomir Kolarević tanítványai nem tudták megismételni korábbi bravúrjukat, és 69–42-re veszítették el a tengerpartiak elleni mérkőzést.