Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2018. október 16., kedd, Mi, hol, mikor?

Székelyföld Napok
Kovászna, Hargita és Maros megye tanácsa szervezésében október 21-ig tart a Székelyföld Napok programsorozata. Háromszéki programok:

KÖNYVBEMUTATÓK. A Szent László király – Erdély védőszentje című albumot Hegedűs Enikő szerkesztésében ma 18 órától Gelencén a Szent Imre műemlék templomban (Felszeg) mutatják be. A kísérőtanulmányok szerzői: Bernád Rita Magdolna, Jánó Mihály, Kiss Lóránd, Szabó Tekla, Barabás Kisanna, Hegedűs Enikő. * Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében ma 18 órától Czilli Aranka Nyitott ablak című első verskötetének sepsiszentgyörgyi bemutatója. A szerző beszélgetőtársa Szonda Szabolcs könyvtárigazgató. * Kinda István néprajzkutató, a Székely Nemzeti Múzeum főmuzeológusa Hagyományos népi mesterségek Háromszéken és Erdővidéken című könyvét ma 16 órától Nagyajtán az unitárius parókia Áldás Házában, 19 órától Baróton az Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében és szerdán 19 órától Kézdiszentkereszten a kultúrotthonban mutatják be.
KAPTÁR DOKUMENTUMFILM-SZEMLE. Sepsiszentgyörgyön a Művész moziban ma 16 órától a következő filmeket vetítik: Hova mentem férjhez?, Ébredés – portré Kémenes Lóránt katolikus lelkipásztorról; Ének a fák tetejéből; szerdán 16 órától Székely lóra, székely, A Nagy-Küküllő útja. * A székelyföldi dokumentumfilm-szemle további állomásai: ma 17 órától Ikafalván a művelődési házban Szkítia I., 18 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban Az év lagzija és Márton Áron, az erdélyiek püspöke; szerdán 17 órától Aldobolyban a művelődési házban Az év lagzija, 18 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban Székely lóra, székely, Elaludtam a bajuszomat, Hova mentem férjhez?; 19 órától Árkoson az Unitárius Közösségi Házban Hova mentem férjhez?, Az év lagzija.
KIÁLLÍTÁS. A Mohos Fotóklub 2017–2018-as tárlatát ma 17 órától nyitják meg Kovásznán a Városi Művelődési Ház kiállítótermében.
ELŐADÁS. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke A Szent Anna-tó tér/képi megjelenítése 1914-ig címmel tart előadást szerdán 18 órától Csernátonban a Sylvester Lajos Községi Könyvtárban.
BÁBSZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház A három kismalac című vásári bábjátékot ma 11 órától Zágonban a Mikes Kelemen Kultúrotthonban, szerdán 11 órától a berecki kultúrotthonban játssza.
PICK ÉS PACK ÉLMÉNYÓRA ma 11 órától Illyefalván a László Lukács Általános Iskolában.
KISTIGRIS –  ZENÉS MESEJÁTÉK. A Csíki Kamarazenekar, a Georgius Kamarazenekar és a Bon-bon Matiné produkcióját a budapesti Balogh Sándor karmester irányítja szerdán 10 és 12 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban. A kisgyermekeknek szóló mesés zenejáték előadói a szerzők: Balogh Sándor vezényel, Lukácsházi Győző mesél.
NÉPTÁNC. Aldobolyban szerdán 19 órától a Művelődési Házban a kézdiszentkereszti Tisztás Néptáncegyüttes előadása.
Részletek a www.szekelyfoldnapok.ro honlapon.

Könyvbemutató
A baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében ma 11 órától Szász Anikó ny. magyar nyelv és irodalom szakos tanár (Marosvásárhely) bemutatja a baróti gyökerekkel is bíró Radványi Hajnal ny. hittantanár Ennyi az egész című, a Garabontzia Kiadó gondozásában megjelent kötetét. A szerző vendégei Princz Mária és Pollák Erzsébet, a marosvásárhelyi Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei, valamint Baranka Katalin, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum 12. osztályos tanulója. A rendhagyó esemény megszervezésében partner a Diakónia Keresztyén Alapítvány keretében működő baróti Boróka Nyugdíjasklub vezetője, Dénes Kinga pszichológus, illetve a klub tagjai. A könyvbemutatót követően Hajni nénivel felidézik a baróti gyermekkor eseményeit is. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

Zene
A népszerű Mit hallgassak? című zenei sorozat idén is folytatódik a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban, ahol ma 19 órától Makkai Zoltán várja a komolyzene kedvelőit. Belépő: 5 lej.

Tánc
VENDÉGELŐADÁSOK. Sepsiszentgyörgyön tart vendégjátékot a Nagyvárad Táncegyüttes ma a Tamási Áron Színház nagytermében:  10 órától a VANmeSE című gyermekelőadást (rendező: Folti Jolán), 19 órától a Barbárok című táncelőadást (rendező-koreográfus: Györfi Csaba) tekintheti meg a közönség.

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi magyar színház nagytermében október 19-én, pénteken 19 órától Lewis Caroll Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című meseregényei alapján Alice – a Tamási Áron Színház és a sZempöl Offchestra közös produkciója Bocsárdi László rendezésében.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma 18.30-tól Ismael szellemei román felirattal, 19 órától A végzet órája román felirattal; 20.45-től Az első ember magyar szinkronnal; 21 órától Johnny English újra lecsap román felirattal.

Hitvilág
MEGHÍVÓ. Az Úz-folyó felső folyása mentén, a többségében római katolikusok által lakott Csinódon 2015-ben egy ökumenikus csutakkápolna épült, amelyhez eddig több mint ötezer, különböző vallásfelekezetű magyar ember zarándokolt el. A kápolnánál október 20-án 12 órától szabadtéri unitárius istentiszteletre kerül sor, amelyet Fekete Levente nagyajtai lelkipásztor celebrál. Erre az őszi ünnepi eseményre hívják szeretettel a közelebbi és távolabbi vidékek unitárius székelyeit. Kérik a részvételi szándékot levélben vagy a 0760 779 835-ös telefonszámon jelezni. Csinódba minden autóval jól járható út vezet Csíkszentmártonból.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Bánki Donát utcai Medicom (telefon: 0267 352 659, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Sebességmérés
Kovászna megyében ma a 131-es úton Bacon, Nagyajta, Bibarcfalva; a 11-es országúton Nyujtód, Lemhény, Bereck, Kökös, Uzon; a 12-es országúton Oltszem, Málnás, Mikóújfalu, Bükszád, Kilyén, illetve Kézdivásárhely, Kovászna, Réty és Barátos közelében mérik a járművek sebességét.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Alsócsernátonban 18-án és 19-én 9–16 óráig; Kiskászonban ma 8–17 óráig; Gelencén szerdán 8–17 óráig szünetel az áramszolgáltatás. Mikóújfaluban október 26-áig naponta többször is áramszünet lesz javítás miatt.
IVÓVÍZ. A Közüzemek Rt. ma 8–17 óráig javítás miatt felfüggeszti az ivóvíz-szolgáltatást Kézdivásárhelyen a Nicolae Bălcescu és a Rózsa utcában, valamint a Torjai úton az Ady Endre utca és a Stadion utca közötti szakaszon.
GUZSALYAS. A sepsiszentgyörgyi Míves Házban ma 16.30–17.30 óráig aprók táncháza, gyermektáncház, zenél a Folker együttes; 17.30–19.30 óráig gyermekek kézzel formálható agyagtárgyakat készítenek.
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyvtárában (Kós Károly út 6. szám). Telefon: 0727 273 056.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774. Infó: facebook@liveartdancestudio.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától step­aerobik. Telefon: 0722 243 234.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőség) és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonon lehet.
ASZTALITENISZKLUB. A sepsi­szentgyörgyi dollárpiac melletti Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
PARKOLÁSI TILALOM. Október 17-ig Sepsiszentgyörgyön a Józef Bem utca teljes szakaszán aszfaltozás miatt tilos a parkolás.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-10-15: Sport - :

Rangadót nyert a Puskás ’87 (Minifoci)

A címvédő és listavezető Puskás ’87 egygólos sikerével zárult az OSK elleni rangadója a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság második fordulójában. Megszerezte idei első diadalát a Téglás Panzió, amely szintén egy találattal bizonyult jobbnak a Milan együttesénél. Nyert továbbá a Mikósokk s az első kört vereséggel záró Szemerja, illetve Bodok csapata, az Amicii–Málnás összecsapás pedig döntetlennel zárult.
2018-10-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy
FICZ VIORICA
(IBOLYA)
63 éves korában elhunyt.
Szeretett halottunk temetése 2018. október 17-én 14 órától lesz a gidófalvi katolikus temetőben.
Búcsúznak tőle:
özvegye, gyerekei,
unokái, testvére, közeli és távoli rokonai
4308392