Román embercsempészeket vettek őrizetbe Londonban

2018. október 18., csütörtök, Világfigyelő

Nyolc romániai embercsempészt vett őrizetbe a Scotland Yard.

A román bűnüldöző hatóságokkal együttműködésben végrehajtott nagyszabású rajtaütés során négy londoni helyszínen kiszabadítottak 33 embert is, köztük négy nőt és öt gyermeket az embercsempész csoport fogságából. A londoni rendőrség tegnapi közleményében nem nevezte meg az előző éjszakai akcióban elfogottakat, csak annyit közölt, hogy öt férfiről és három nőről van szó. A legfiatalabb 26, a legidősebb 50 éves. Az embercsempészet mellett egyiküket személyes szabadság jogtalan megsértésével is gyanúsítják. A kiszabadított 33 embert a Scotland Yard tájékoztatása szerint biztonságos helyen elszállásolták. A londoni rendőrség beszámolója szerint az összehangolt akcióban a román hatóságok is őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt. A Scotland Yard közleményéből kiderül az is, hogy a közös felderítő akció tavaly március óta zajlott, és célkeresztjében egy romániai szervezett bűnözői csoport állt, amely embercsempészettel foglalkozott, és áldozatait főleg az építőiparban kényszerítette munkára, kizsákmányolással felérő körülmények között.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2018-10-18: Világfigyelő - :

Néppárt-tag maradhat a Fidesz?

Egyelőre egyik tagpárt sem indítványozta hivatalosan a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP) – jelentette ki Joseph Daul pártelnök az EPP tegnapi brüsszeli csúcstalálkozója előtt.
2018-10-18: Világfigyelő - :

Trükkösen sztrájkolnak a brüsszeli rendőrök

Brüsszeli rendőrök százai jelentettek tegnap beteget tiltakozásképpen a munkakörülményeik miatt, miközben a városban délután többnapos csúcstalálkozó kezdődik az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek részvételével. Hatósági tájékoztatás szerint a Brüsszelben szolgáló 2600 rendőr közül nagyjából minden ötödik beteget jelentett.