Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor

2018. október 27., szombat, Mi, hol, mikor?

Őrtűzgyújtás Háromszéken
Székelyföld autonómiája napján, vasárnap 17.30 órakor fellobbannak az őrtüzek Háromszéken. A szervezők minden, autonómiáért elkötelezett polgárt várnak.
 

SEPSISZÉK. Sepsiszentgyörgyön a Pacén, a Liba-csárda fölött beszédet mond Ferencz Csaba, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke, igét hirdet Kovács István unitárius lelkész. A rendezvényről élőben kapcsol a Magyar Televízió (M1). További helyszínek: Málnáson a Felsőkapun, Málnásfürdőn a Nyíres-tetőn, Illyefalván a Fenyőskarikán, Rétyen a református templomdombon, Bodokon a téglagyárnál,  Dálnokon az Akasztófa gyepjén, Maksán az Óriáspince-tetőn, Bikfalván a Zákány-alján (tűzoltó gyakorlópálya), Egerpatakon a Fergettyű-várnál, Szentivánlaborfalván a focipályán, Kökösben a Feketeügy mellett, Kőröspatakon a Kápolna-tetőn, Mikóújfaluban a sportpályán, Sepsibükszádon a kis sportpályán.
KÉZDISZÉK. Kézdivásárhelyen a város Szentkatolna felőli kijáratánál, a cukorrépatelepen, Kézdiszentléleken a Perkőn, Bélafalván a Kerekhegyen, Ozsdolán a Hilib-tetőn kerül sor az őrtűzgyújtásra.
ORBAISZÉK. Kovásznán Csomakőrösön a temető fölötti dombon, Zabolán a Halomtetőn, Kisborosnyón a Csere-tetőn gyújtják meg az őrtüzeket.
BARDÓC-MIKLÓSVÁRSZÉK. Bibarcfalván és Bardocon a templom mellett kerül sor a rendezvényre.

 

Színház
70 ÉVES A SEPSISZENTGYÖRGYI TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A mai program: 11-től Philther Konferencia – elemzések az elmúlt négy évtized jelentős előadásaiból a Magmában; 19-től Vérnász – videóvetítés a Magmában. Vasárnap: 17-től kerekasztal-beszélgetés: a Tamási Áron Színház volt színészeinek visszaemlékezései a Magmában – moderátor: Albert Mária; 19-től Liliom (rendezte: Bocsárdi László) a Tamási Áron Színház nagytermében.

 

Nyitott Akadémia
Az eszemre hallgassak vagy a szívemre? Érzelmeink és döntéseink logikája címmel tart előadást dr. Mérő László ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. A magyar pszichológia élő legendája először látogat Sepsiszentgyörgyre.

 

Zene
UNITÁRIUS KÓRUSTALÁLKOZÓ. A Kökösi Unitárius Egyházközség vezetősége és a Kökösi Harmónia Vegyes Kar szervezésében ma tartják a Háromszék–Felsőfehéri Unitárius Egyházkör kórusainak idei találkozóját a kökösi református templomban. A program: 9-től érkezés, bejelentkezés a kultúrotthonban; 10-től áhítat, köszöntések, előadások, emlékszalagok átadása a templomban; 13.30-tól közös ebéd.

 

Hitvilág
REFORMÁCIÓ NAGYHETE. Sepsiszentgyörgyön ma 18 órától az evangélikus templomban igét hirdet Müller Loránd Bálint szemerjai lelkész; utána orgonakoncert – G. Ph. Telemann: Három kantáta, közreműködnek: Bianca Timaru, Székely Kitti, Corina Purcarea, Mihaela Buhaiciuc (szervező), Szabó Levente (orgonakíséret). Vasárnap 18 órától a Gyöngyvirág utcai református templomban igét hirdet Dénes Katinka vártemplomi lelkésznő; utána koncert: Mészáros János Elek presbiter, kiváló művész, a Csillag születik 2012-es győztese. Hétfőn 18 órától a szemerjai református templomban igét hirdet Marosi Árpád belvárosi lelkész, majd a vártemplomi Messzehangzó Együttes mutat be műsort.

 

Tánc
VENDÉGELŐADÁS ÉS MŰHELYMUNKA. Október 29–30-án a bukaresti Indie Box független alkotócsoport tart tánc műhelymunkát, valamint előadást Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban. A programokon ingyenes a részvétel.

 

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 11 órától Luis és a zűrlények magyar szinkronnal és Apróláb románul beszélő; 16-tól Halloween román felirattal; 16.30-tól Venom román felirattal; 18.15-től Az első ember magyarul beszélő, 18.45-től Lajkó – Cigány az űrben román felirattal; 20.30-tól Csillag születik román felirattal; 21-től Lemonade – mézes hetek román felirattal. Vasárnap: 11 órától Luis és a zűrlények magyar szinkronnal és Apróláb románul beszélő; 16.15-től Bolti tolvajok román felirattal; 16.30-tól Johnny English újra lecsap magyarul beszélő; 18.30-tól 22 mérföld román felirattal; 18.30-tól A belleville-i zsaru román felirattal; 20.30-tól Venom román felirattal; 20.45-től Az első ember román felirattal.

 

Angyalok és arkangyalok hete
Az Angyalok és arkangyalok hete vallási hovatartozástól független nemzetközi rendezvény, amely október 28.–november 4. között zajlik. Célja, hogy segítsen az embereknek kilépni a mindennapi élet problémáiból és meglátni a mindenhol jelen levő angyali szépséget, jóságot és szeretetet. Sepsiszentgyörgyön az előadások naponta 18 órától zajlanak a Vállalkozói Inkubátorházban (Sajtó u. 4 sz.). A belépés ingyenes. A meditációk: vasárnap az angyalok paradicsomi világa, az arkangyalok rejtélyes világa; hétfőn: a csodálatra méltó, ragaszkodástól mentes állapot, amelyet az angyalok folyamatosan élnek és megnyilvánítanak; Metatron arkangyal.

 

Képernyő
Erdővidéken járt a Gasztroangyal. Szeptember végén Erdővidéken forgatott a Duna Televízió ismert műsorvezetője, Borbás Marcsi, aki Magyarország legnépszerűbb gasztroműsora, a Gasztroangyal számára készített felvételeket. Marcsi bejárta a Kisbacon környéki mezőket és erdőket, megismerkedett a molnár lányával, kipróbálta Mackó bácsi feredőjét, meglátogatta a Mari-lakot és fantasztikus fogásokat készített. A Gasztroangyal Erdővidékről szóló műsorszáma ma 18 órától látható.

 

Székelyföldi Geológustalálkozó
Sepsiszentgyörgyön október 25–28. között zajlik a XX. Székely­földi Geológustalálkozó. A mai program a Székely Nemzeti Múzeumban: 9-től megnyitó, köszöntők; 11-től, 14-től, 15.45-től előadások; 12-től koszorúzás László Attila sírjánál a sepsiszentgyörgyi köztemetőben; 16.15-től poszterek bemutatása; 17.15-től kerekasztal.

 

DOGtober, 2018
Ma a kutyák körül forog minden Sepsiszentgyörgyön a Szimplában. 13 órakor bemutatkozik a Kovászna Megyei Ebtenyésztők Egyesülete. Kerekasztal-beszélgetés Kodolányi Ildikó titkárral és Bogdan-Ionuț Chirovan alelnökkel, aki kérdésekre is válaszol a kutyatréning témakörben. 15 órakor csoportfényképek készítése – kutyák és gazdájuk a színpadon. 16 órakor: Hotel for Dogs – meghívott Béres Sándor, a Beres Dog Hotel üzemeltetője. Kérik a gazdikat, hogy tüzelő, beteg vagy agresszív kutyákat a rendezvényre ne vigyenek. A belépés ingyenes.

 

Röviden
ELŐADÁS. Az emlék íze / Belekóstolni mások emlékeibe címmel tart előadást ma 17 órától Góg Angéla food designer és formatervező Sepsiszentgyörgyön a Magmában. Az esemény alkalmával Az emlékek cukrászdája és A vasárnapi ebéd alkotói projektjein keresztül ismerkedhetünk meg az ízek által keltett kollektív és személyes emlékek kapcsolatával, valamint az étellel mint ehető üzenettel.
SZIMPLA-BAZÁR. Megunt, kinőtt, sarokba dobott, idejemúlt, divatból kiment, régimódi, kihasználatlan, de használható állapotban lévő tárgyak vásárnap 13 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában. Asztalszámfoglalás a szimpla@szimpla.ro címen.

 

Ügyelet
Gyógyszertár. Sepsiszentgyörgyön csütörtökig naponta 20–8 óráig a Grigore Bălan tábornok utcai Salvia I. (telefon: 0267 313 513, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki), 8–12 és 16–20 óráig szombaton és vasárnap a Mihai Viteazul téri Hygea (0267 351 057); Kézdivásárhelyen hétvégén a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089); hétfőtől a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974); Kovásznán ma 8–12 óráig a Vipera (0267 313 513), ma 8–16 óráig, vasárnap 8–14 óráig a Farmacom (0267 340 914); Baróton ma 9–13 óráig a Mária (0729 935 431) gyógyszertár teljesít szolgálatot.
Fogászat. Sepsiszentgyörgyön ma és vasárnap a Sport utca 3/1/I./1 alatti Oral Care fogászati rendelőben 10–12 óráig (telefon: 0267 708 465) és Fazakas Szabolcs fogorvos magánrendelőjében a Grigore Bălan tábornok út 30/65/1 cím alatt 9–24 óráig (telefon: 0744 857 743) fogadják a sürgősségi eseteket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2018-10-26: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

I. LIGA. Az élvonalbeli labdarú­gó-bajnokság odavágó-sorozatának utolsó, 13. fordulójában a Sepsi OSK vasárnap 21 órától a címvédő és éllovas Kolozsvári CFR együttesével játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban.
2018-10-27: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szerető édesanya, nagymama, dédnagymama,
özv. ASZTALOS ­JULIANNA
hosszas szenvedés után 2018. október 25-én 79 éves korában elhunyt.
Temetése 2018. október 27-én, szombaton 13 órakor lesz a szemerjai új református ravatalozóháztól a szemerjai református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
A gyászoló család
4308616