Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2018. október 30., kedd, Mi, hol, mikor?

A reformáció nagyhete
Sepsiszentgyörgyön ma 18 órától a Vártemplomban igét hirdet Zelenák József evangélikus esperes, fellép a Szemerjai Dalárda Sipos Zoltán karnagy vezetésével. Szerdán 17 órától fáklyás felvonulás a vártemplomi Kálvin-szobortól, 18 órától ünnepi istentisztelet a belvárosi református templomban, ahol igét hirdet Hegyi István Gyöngyvirág utcai lelkész, úrvacsorai ágenda: Marosi Tünde, közös úrvacsora.

Könyvbemutató
Málnás Község Polgármesteri Hivatala, a málnási Református Egyházközség, valamint a Tőkés József Általános Iskola közös szervezésében ma 18 órától a málnási Református Egyházközség gyülekezeti termében bemutatják Frigyesy Ágnes: Az Úr csodásan működik – Erdélyi nagy Tanúságtevők – Ferencz Béla Ervin OFM, Tőkés István, Bíró Antal János OFM című kötetét. A résztvevőket Szotyori Angéla polgármester, Balla Barna Márton református lelkész és Kovács Attila, a Tőkés István Általános Iskola igazgatója köszönti. Közreműködnek a Tőkés József Általános Iskola diákjai. A kötet születésének körülményeiről vall a szerző, aki Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró, fotóriporter, a Budapesti Székely Kör elnöke.

 

Színház
VÁROSI SZÍNHÁZ. A kézdivásárhelyi magyar színház ma 19 órától Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című darabját adja elő a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában.
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi magyar színház szerdán és pénteken 19 órától a nagyteremben az Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadást játssza. Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámája alapján írta és rendezte: Radu Afrim.

Tánc
VENDÉGELŐADÁS. A bukaresti Indie Box független alkotócsoport Singing Bodies’s Trilogy produkcióját lehet megtekinteni ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban. A három részből álló táncelőadáson három koreográfus három különböző perspektívából mutatja meg, hogyan érzékelhetőek egy város terei. Előadók: Alexandra Bălășoiu (Spooky Actions of a Spoiled Girl, 50 perc), Denis Bolborea (Reality Check, 30 perc), Valentina de Piante (Bad Mamma, 40 perc), akik a Tangaj Dance rendszeres közreműködői. Az alkotócsoportot már ismerheti a sepsiszentgyörgyi közönség, júniusban Counterbody című produkciójukat mutatták be a Táncstúdióban. A programon ingyenes a részvétel.

 

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.30-tól Apróláb – románul beszélő és Csillag születik román felirattal; 18.30-tól Lemonade – mézes hetek román felirattal; 19-től 22 mérföld – magyarul beszélő; 20.15-től Az első ember – magyarul beszélő; 20.45-től Lajkó – Cigány az űrben román felirattal.

 

Hitvilág
LÉLEKÓRA. A kovásznai római katolikus templomban november 4-én 12 órától (a 11-es mise után) Goda Gyula budapesti vezetési tanácsadó, tréner A család mint közösség és annak válsága címmel tart előadást.

 

Tortoma Önképzőkör
 A baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében ma 19 órától Hulladékgazdálkodás Háromszéken címmel ismertető előadásra és beszélgetésre kerül sor. Meghívottak: Ambrus József, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója és Máthé László, a Tega Rt. igazgatója. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

 

Kopjafaavatás
A MERT Egyesület szervezésében a sepsiszentgyörgyi közös temetőben szerdán 17 órától kopjafaavatásra kerül sor Bán József őrvezető sírjánál. Beszédet mond József Álmos történész. Részt vesznek a Történelmi Vitézi Rend Háromszéki Állományának tagjai.

 

Halloween a Mikes-birtokon
Egyedi és különleges környezetben tartja első halloweenbuliját november 2-án 20 órától a zabolai Mikes-birtok. Az ősi kelta szokásból kialakult ünnep elsődleges ismérve a rettegés, halloweenkor mindenki magára ölti legelrettentőbb maskaráját – ezt várják el azoktól is, akik rész vesznek az eseményen. A kínálatban ínycsiklandó ételek, táncra perdítő zene és sok-sok meglepetés szerepel. A buli minden érdeklődő számára nyitott, azonban helyfoglalást igényel az imola.dobra@zabola.com e-mail-címen vagy a 0722 180 152-es telefonon. Előzetes foglalással szállás is igényelhető.

 

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. (telefon: 0267 313 513, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

 

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Mikóújfaluban ma és szerdán 8–16 óráig, Málnásfürdőn ma 8–13 óráig, Árapatakon ma 9–12 óráig; Gelencén ma, szerdán, pénteken 8–17 óráig szünetel az áramszolgáltatás.
A KOVÁSZNA MEGYEI VÖRÖSKERESZT székházában, Sepsiszentgyörgyön a Kós Károly út 7. szám alatt minden kedden 9–12 óráig lehet vérnyomást, vércukrot és koleszterint méretni.
ELŐADÁS. Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központban szerdán 17 órától Gulyás Gábor esztéta, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója vetített képes előadás tart A művészet helye, Három kísérlet: Debrecen, Budapest és Szentendre címmel.
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyvtárában (Kós Károly út 6. szám). Telefon: 0727 273 056.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774. Infó: facebook@liveartdancestudio.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától stepaerobik. Telefon: 0722 243 234.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőség) és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonon lehet.
ASZTALITENISZKLUB. A sepsi­szentgyörgyi dollárpiac melletti Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2018-10-30: Gazdakör - Bokor Gábor:

Tovább terjed a sertéspestis

A Háromszékkel szomszédos Vrancea megyében az elmúlt szombaton két sertés esetében bizonyosodott be az afrikaisertéspestis-vírus jelenléte. A bukaresti állategészségügyi intézetbe küldött minták igazolták a Homocea községhez tartozó Lespezi faluban a két gyanús sertés betegségét.
2018-10-30: Mi, hol, mikor? - :

Létlelet