Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Célba ér az Arany-busz

2018. október 31., szerda, Magazin

Ma Arany életének utolsó helyszínére, a Magyar Tudományos Akadémia székháza elé érkezik a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából indított autóbuszos vándorkiállítása.

  • Forrás: pim.hu
    Forrás: pim.hu

Az autóbuszos vándorkiállítás tizenhat hónapon át járta Magyarországot és a határon túli magyarlakta településeket, érintve Arany János életének fontosabb állomásait, Nagyszalontát, Debrecent, Gesztet és Nagykőröst is. A busz 2017. júliusi indulása óta folyamatosan úton volt, több mint 250 településre jutott el. Összesen mintegy 30 ezer kilométert tett meg, a legtávolabbi helyszín a Budapesttől 800 kilométerre fekvő Kézdivásárhely volt, de Erdély több más városában, Felvidéken és Horvátországban is bemutatták a tárlatot, amelyet csaknem százezren tekintettek meg. Az elismerő bejegyzések öt vendégkönyvet töltöttek meg, ez év májusában pedig a Magyar Múzeumi Egyesület különdíjjal tüntette ki az Arany200-buszt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2018-10-31: Magazin - :

Turistákat mentettek a Fogarasi-havasokban

Nyolc órát tartott két magyarországi túrázó éjszakai kimentése a Fogarasi-havasok egy veszélyes részéről – közölte tegnap reggel a Mediafax hírügynökség a Salvamont hegyimentő-szolgálat Szeben megyei vezetőjére hivatkozva.
2018-10-31: Színház az egész világ - Nagy B. Sándor:

Múltidézők hétvégéje a színházban

A csütörtöki megnyitóünnepség és az első két színháztörténeti előadás után a hétvége további eseményei is a hetvenedik évforduló jegyében zajlottak a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban. Pénteken az elhunyt kollégákra emlékezett a társulat (fotó), majd Nemes Levente színművész, egykori igazgató Nánay István színházkritikussal beszélgetett a színház életében nyomon követhető fordulatokról, szombaton az elmúlt négy évtized fontosabb sepsiszentgyörgyi előadásairól készült elemzéseket mutatták be a Philther-konferencia előadói, vasárnap pedig kerekasztal-beszélgetésre került sor, amelyen a színház volt és jelenlegi színészeinek élményei nyomán próbálták felidézni a múlt emlékezetesebb pillanatait. Esténként színházi előadások várták az érdeklődőket.