Major népszavazást szeretne

2018. október 31., szerda, Világfigyelő

Sir John Major szerint sziklaszilárd megalapozottsága lenne egy újabb népszavazásnak a brit EU-tagság ügyében, mivel mára egyértelművé vált, hogy a kilépésre voksolók jórészt teljesíthetetlen ígéretekben bízva szavaztak Nagy-Britannia távozására az Európai Unióból.

Az egykori konzervatív párti brit miniszterelnök, aki jó ideje kampányol a brit EU-tagság megszűnése (brexit) ellen, illetve az újabb referendum kiírásáért, London délutáni napilapja, az Evening Standard tegnapi kiadásában megjelent szenvedélyes hangvételű cikkében azt írta: az EU-tagságról 2016-ban tartott – a kilépést pártolók által szűk, 51,89 százalékos többséggel megnyert – népszavazás előtt a brit választóknak a brexit szószólói „vágyálmokat ígértek realitások helyett”. Major hangsúlyozta: a független modellszámításokra alapuló előrejelzési forgatókönyvek – még azok is, amelyeket a kormány készíttetett – kivétel nélkül azt mutatják, hogy Nagy-Britannia szegényebb és gyengébb lesz a brexit után, és a következmények a legszegényebb térségeket, a legelesettebbeket sújtják majd leginkább.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4105
szavazógép
2018-10-31: Világfigyelő - :

Versengés a CDU elnökségéért

Friedrich Merz elindul a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán, ezt tegnap jelentette be a politikai pályafutását 2009 óta szüneteltető egykori szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezető.
2018-11-01: História - Puskás Attila:

A legrövidebb háború (Az 1956-os forradalom krónikája 2. )

 A Vörös Hadsereg kényszerű kivonulása Budapestről az első (október 23–24.) szovjet fegyveres beavatkozás kudarca után, veszteségeik ellenére is csupán taktikai és látszatmegoldásnak bizonyult. Miközben csapataik átcsoportosítása és feltöltése foglalkoztatta a szovjeteket, október 27-én megalakult a Magyar Néphadsereg Forradalmi Katonai Tanácsa Király Béla, Kána Lőrinc és Kovács István tábornokok, valamint Maléter Pál ezredes és még öt tiszt részvételével. Másnap Nagy Imre meghatározta az utóbbi napokban lezajlott népfölkelés jellegét, tiltakozva az „ellenforradalom” megjelölés ellen. Október 28-ra csendesültek a fővárosban a harcok, és hajlandónak mutatkoztak a szovjet harckocsikat kivonni Budapestről (október 30.), úgy tűnt, hogy győzött a forradalom.