Halasztásról szó sem lehet

2018. november 15., csütörtök, Belföld

Románia készen áll arra, hogy 2019. január elsejétől ellássa az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, és nem tart igényt arra, hogy helyette (a sorban utána következő) Finnország vegye át ezt a feladatot – közölte a külügyminisztérium.

A tárca azokra a sajtóhírekre reagált, amelyek szerint Juha Sipila finn miniszterelnök felajánlotta a cserét Bukarestnek, miután hétfőn Klaus Iohannis államfő úgy vélekedett, a kormány nincs felkészülve az uniós elnökségre. A külügyminisztérium szerint Bukarest felkészülése menetrend szerint halad, ezt az EU-trió (az előző, aktuális és következő soros elnökséget ellátó) keretében zajló párbeszéd is megerősíti. A külügyi tárca ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a média érettséget tanúsítson olyan valóságalapot nélkülöző információk kezelésében, amelyek alááshatják Románia nemzetközi hitelét és befolyását.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1293
szavazógép
2018-11-15: Belföld - :

Éles vita az uniós elmarasztalás körül

A kormánytöbbség az alkotmányos rend semmibe vételeként értékelte tegnap, hogy az Európai Bizottság (EB) az igazságügyi reform felfüggesztésére és törvényei kijavítására szólította fel Bukarestet, míg az ellenzék azt hangoztatta a parlamentben, hogy a brüsszeli jelentésben szereplő ajánlások kötelező érvényűek Románia számára.
2018-11-15: Belföld - :

Helyben a helyi ügyekről

A megyei pénzügyi hatóságok decentralizációját írja elő az RMDSZ által javasolt törvénymódosítás, amelyet első házként fogadott el tegnap a szenátus – nyilatkozta Cseke Attila, a szövetség szenátusi frakcióvezetője.