Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megvalósítások és gondok Barátoson

2018. november 16., péntek, Közélet

Ütemterv szerint halad a barátosi közösségi ház építése. A napokban az új tetőszerkezetre felkerültek a cserepek, a hőszigetelő nyílászárókat is beépítették, így kedvezőtlen időjárás esetén is folytathatják a belső munkálatokat. A beruházás közel hetven százalékban készen van – tudtuk meg Tánczos Szabolcs polgármestertől.

  • Tető alatt a közösségi ház. A szerző felvétele
    Tető alatt a közösségi ház. A szerző felvétele

A barátosi önkormányzat 2008-ban vásárolta meg a polgármesteri hivatal melletti egykori szövetkezeti épületet, de csak most érkezett el az ideje, hogy hasznosítsák az ingatlant – mondta a polgármester. A tervek szerint a közösségi ház termeiben tartják ezentúl az esketéseket, tanácsüléseket – ezekre pillanatnyilag egyszerűen nincs hely a köz­ségháza épületében, a hasonló események a polgármester irodájában zajlanak. Az épület további részében könyvtár és a szükséglet függvényében más közhasznú létesítmények kaphatnak helyet. Erre nagy szükség van, az elhelyezése is jó, itt van a faluközpontban, a faluarculat is javul az átépítéssel – magyarázta a polgármester.

A munkálat értéke 85 ezer euró, a pénz nagy részét vissza nem térítendő támogatásokból fedezik, a Progresszió Leader Akciócsoport tagjaként pályázott támogatásra a községháza.

A jó hír mellett gondokról is beszámolt a községvezető: nincs fedezet a fizetésekre, a folyó kiadásokra. Az alkalmazottak – a létszám messze a szükségelt alatt van, heten dolgoznak az adminisztrációban, két személyt szakképzetlen munkákra alkalmaztak, pedig a szervezeti sémában 16 munkahely szerepel – az augusztusi fizetésüket szeptember 26-án kapták meg, a novemberi fizetéseket december hetedikén kellene folyósítaniuk, de erre még egy lej sincs a kasszában.

A helyi költségvetésben nincs olyan tétel, ahonnan pénzt lehetne átcsoportosítani, a fejlesztésekre elkülönített összegekhez nem lehet hozzányúlni. Csak akkor oldódik meg a probléma, ha lesz országos költségvetés-kiegészítés, és abból jut Barátosra is – körvonalazta Tánczos Szabolcs.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-11-16: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Nemet mondani Bukarestre

Hányszor éreztük már azt, hogy elegünk van ebből az országból. Pontosabban abból, amit ott, Bukarestben művel az állam élére kapaszkodott korrupt bűnbanda: az egymással háborúzó kormány és államfő, hatalom és ellenzék, de elegünk van a korrupcióellenesnek eladott hatalmi harcból, az égbekiáltó hozzá nem értésből, nemtörődömségből, a véget nem érő botrányokból is.
2018-11-16: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Jótékonysági maraton a szegényekért

Egész napos rendezvénnyel készül a szegények világnapjára a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat. Mintegy 150 önkéntesük vesz részt a hétvégén szervezett jótékonysági maratonon. Ferenc pápa az irgalmasság 2016-os szentéve során jelölte ki a szegények világnapjának az évközi időszak utolsó előtti, 33. vasárnapját. Ez idén november 18-ra, Árpádházi Szent Erzsébet ünnepére esik.