KosárlabdaMegvédte címét Sepsiszentgyörgy

2018. november 20., kedd, Sport

Sepsiszentgyörgy csapata nyerte meg az öregfiú kosárlabdacsapatok hagyományos tornáját, a Barátság Kupát, amelyet szombaton és vasárnap a megyeszékhelyi Sepsi Arénában rendeztek meg. A sorozat 72. kiírásának döntőjében a háromszékiek 61–50 arányban bizonyultak jobbnak székelyudvarhelyi ellenfeleiknél.

A kétnapos tornán hat erdélyi csapat küzdött meg a nyertesnek járó vándorserlegért, az elmúlt hétvégén a házigazda Sepsiszentgyörgy együttese mellett Csíkszereda, Székely­udvarhely, Gyergyószentmiklós, Szováta és Szászrégen alakulatai léptek pályára. A hagyományokhoz híven az együttesek két csoportban mérkőztek meg, és a kialakult helyezés alapján a helyosztókkal döntötték el a torna végső sorrendjét.

A szombati nyitómeccsen Sepsiszentgyörgy 75–31-re nyert Csíkszereda ellen, majd 89–35-re győzte le Szovátát. A fináléban azzal a Székelyudvarhellyel hozta össze a sors, amely 60–47-re verte Gyergyószentmiklóst és 71–42-re Szászrégen alakulatát. A döntő kiélezett csatát hozott, amit végül 9 pont különbséggel a házigazdák nyertek meg 61–50 arányban.

A további eredmények: * csoportkör: Szászrégen–Gyergyó 56–48, Csíkszereda–Szováta 35–52 * az 5. helyért: Csíkszereda–Gyergyó 55–95 * a 3. helyért: Szászrégen–Szováta 73–66. A végső sorrend: 1. Sepsiszentgyörgy, 2. Székelyudvarhely, 3. Szászrégen, 4. Szováta, 5. Gyergyószentmiklós, 6. Csíkszereda. A győztes csapat: Bara Csongor, Bíró Csaba, Bunta Loránd, Dani Lehel, Deák László, Deák Loránd, Demeter László, Imreh Lajos, Molnár Attila, Palkó Nagy Róbert, Sánta Levente, Szabó Róbert, Szabó Tibor, Bunta Álmos.

Támogatók: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Aluco, Aria, Arix, Autoworld Cluj, Alisca Vending, Bertis, Bohe Car, Cartographia, Cont Exp, Kovászna Megyei Művelődési Központ, Depo, Demeter LKL, Datastep, Eleven Street Food, Ervin Impex, Glob­info, Keresztes Industry, Lukács Company, Multi Nr., Mida, Rădăcini Motors Brassó, Reproflex, Téglás Panzió, Zöld út.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 491
szavazógép
2018-11-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy
KÖLCZE MAGDOLNA
2018. november 19-én életének 85. évében távozott közülünk.
Utolsó útjára a közös temetőben kísérhetik el mindazok, akik részt vesznek a november 21-én 15 órakor kezdődő temetésen.
Részvétfogadás
14.30-tól.
Drága emléke szívünkben él.
A gyászoló család
692
2018-11-20: Sport - :

A Sepsi ISK nyerte az ötödik Pedagógus Kupát (Kosárlabda)

Szombaton a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum Bogdán Antal Sportterme adott otthont az ötödik Pedagógus Kosárlabdakupának, melyen hat sepsiszentgyörgyi iskola csapata és félszáz pedagógus vett részt.