Bezárt egy gyár

2018. november 21., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Beszüntette tevékenységét a kovásznai készruhagyártó Napa Mode Kft.

A mintegy 70 alkalmazottat foglalkoztató, többnyire lohn-rendszerben gyártó üzemnél az utóbbi hónapokban adódtak már gondok, így munkatársaik egy része már korábban távozott – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője. Hozzáfűzte, a gyár munkatársait már megkeresték  az ágazatban érdekelt háromszéki gyárak, munkanélküliként 42 személyt vettek nyilvántartásba a Napa Mode alkalmazottjai közül.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2018-11-21: Pénz, piac, vállalkozás - Hecser László:

Bölények Székelyföldön (Magánvállalkozás)

Pál Attilát, a Nagyajta határában amerikai bölényeket tenyésztő fiatalembert a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója végén tartott erdővidéki kiránduláson kerestük fel. Lapunkban öt éve írtunk e nem mindennapi vállalkozás kezdeteiről, de azóta már sok víz lefolyt az Ajta patakán.
2018-11-21: Pénz, piac, vállalkozás - :

Meg kell újítani az engedélyeket

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Ügynökség sajtóközleményben hívja fel a cégek figyelmét, hogy a november 15-i Hivatalos Közlönyben megjelent 2018/1171-es rendelet értelmében évente kell láttamozni a környezetvédelmi engedélyt.