Női kosárlabda, Nemzeti LigaNagy Ildikó újra a zöld-fehéreknél játszik

2018. november 21., szerda, Sport

A háromszéki és a megyeszékhelyi kosárlabda-kedvelők számára a marosvásárhelyi születésű Nagy Ildikó a Sepsi BC-s időszakból ismerős, amikor másfél szezont játszott a zöld-fehéreknél. Emellett a 34 éves kosárlabdázó, aki centerként és erőcsatárként is bevethető, ellenfélként több csapattal is pályára lépett már Sepsiszentgyörgyön, hiszen zsinórban 17 idényt töltött a román bajnokságban, mielőtt a nyár végén Franciaországba igazolt volna.

  • Fotó: Facebook/FCC ICIM Arad
    Fotó: Facebook/FCC ICIM Arad

A háromszoros bajnok és háromszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC szerdán hivatalos weboldalán jelentette be a 187 cm magas Nagy Ildikó leigazolását, aki a román bajnokságban korábban játszott a Târgoviște, a Gyulafehérvár és az Aradi ICIM mezében is. Legutóbbi hazai csapata az Arad volt, ahonnan augusztusban az 56 csapatos francia negyedosztályban érdekelt Basket Club Franconville együtteséhez igazolt. A Nemzeti Liga 2017–2018-as idényében a határ menti csapatban 25 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 24 percet játszott, továbbá 8,6 pontot dobott, 5,6 lepattanót szedett le és 1 gólpasszt is kiosztott. A kupában négy mérkőzésen szerepelt: a találkozókon 8 pontot, 6.3 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt. Nagy az előző idényben kétszer is játszott a Sepsi-SIC ellen, s a zöld-fehérek által megnyert találkozókon összesen 52 percet töltött a pályán, ami alatt volt 7 leszedett labdája és 15 szerzett pontja.

„Idegen volt számomra a francia kosárlabda, valamint a csapatom is alacsonyabb színvonalú bajnokságban szerepel, a román élvonalban jobb kosárlabdát játszanak. Amikor megtudtam, hogy ajánlatom van a bajnoki- és kupacímvédő szentgyörgyi együttestől, nagyon örültem, és megtisztelve éreztem magam. Mindig is tetszett a csapat játékstílusa, komolysága, és emellett a mérkőzések hangulata is vonzó. Szeretnék pozitív energiát hozni az amúgy is nagyon jól teljesítő csapatba, és minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek a kitűzött célok elérésében. Néhány évvel ezelőtt már játszottam Sepsiszentgyörgyön, és nagyon örülök, hogy újra egy ilyen szuper szurkolótábor előtt léphetek pályára” – nyilatkozta Nagy Ildikó.

A vásárhelyi kosaras még az elmúlt héten megérkezett Szentgyörgyre, és már túl van pár edzésen Zoran Mikes irányítása alatt. Nagy Ildikó várhatóan szombaton 19 órától mutatkozik be a Sepsi-SIC színeiben, amikor a Nemzeti Liga A-értékcsoportjának 7. fordulójában éppen volt csapata, azaz Aradi ICIM ellen kell megcsillogtatnia tudását.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1488
szavazógép
2018-11-21: Jegyzet - Miska Brigitta:

A szomszéd füve zöldebb (Kármentő)

Nagy port kavart a román sportsajtóban az utóbbi napokban a Gazeta sporturilor napilapban megjelent „exkluzív” cikk, amely a magyar állam és két labdarúgócsapat – a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda – közti pénzügyi kapcsolatot boncolgatta. Az említett bukaresti újság a sepsiszentgyörgyi együttes jó élvonalbeli szereplése és a csíkszeredai gárda Román Kupa-negyeddöntőbe jutása kapcsán eszmélt rá, hogy Székelyföldön is létezik labdarúgás, és erre megpróbált magyarázatot találni. A román hazafiak írásban fordultak a magyar kormányhoz, kíváncsiak voltak, az anyaország milyen mértékben támogatja a székelyföldi csapatokat.
2018-11-22: Közélet - Hecser László:

Levonják, de újra lobogni fog (Barót)

Sebastian Cucu kormánymegbízott felszólította Lázár-Kiss Barna Andrást, Barót polgármesterét, hogy távolítsa el a város főterén levő „törvénytelen építményt”, azaz azt a zászlórudat, amelyen a székely zászló lobog. A város elöljárója úgy nyilatkozott: nem látja értelmét a pereskedésnek, de megoldást keres arra, hogy újra felállíthassák a városképet évek óta meghatározó jelképet.