KerékpározásKézdivásárhelyi siker

2008. augusztus 12., kedd, Sport
Székelyföld Kerékpáros Körversenyének amatőr kategóriájában Kézdivásárhely versenyzői — Papp Zoltán, Gál László és Szabó Hunor ― is rajtoltak. Mérlegük egy első és egy harmadik hely. Csapatverseny: 1. Kézdivásárhely, 2. Tusnád, 3. Csíkszeredai Lángoló Nyereg.

Egyéniben: 3. Papp Zoltán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1740
szavazógép
2008-08-12: Sport - x:

Bronzérem a Duna—Alpok Kupán (Fogathajtás)

Tizenkét ország negyvenegy fogata — köztük a mieink is: Bodó Zoltán (Sepsiszentgyörgyi Lipicai Lovasklub), Rákóczi Gergő (Nagyszalonta), Páll Attila (Gyergyóalfalu) — vett részt a kettes fogatok Svájcban megrendezett Duna—Alpok Kupáján. Kellemes meglepetést szerzett az erdélyi hármas, hiszen csapatban a dobogó harmadik fokán végzett, egyéniben Páll Attila a 4—5. helyen zárt díjhajtásban és maratonhajtásban. Nagyszerű teljesítmény, mely igazolja, hogy jó úton halad az erdélyi fogathajtás. (á)
2008-08-13: Sport - Áros Károly:

A negyedik versenynap (Peking, 2008)

A pekingi levegőszennyezésnél már csak az orosz―grúz politikai mocsok árt jobban az olimpia szellemének. Ezek mellett valósággal eltörpül a magyar vívók kritikán aluli, hanyag hozzáállása. Nincs kivétel közöttük, bármelyik fegyvernemre gondolunk. Úgy vívnak, mintha nem lett volna egy Elek Ilonájuk, Rejtő Ildikójuk, Gerevich Aladárjuk, Kárpáti Rudolfjuk, Kovács Páljuk, Nagy Tímeájuk..., akiknek eredményei, emléke kötelez. Nem arra, amit Pekingben az egyéni versenyeken mutattak. Ezek után csak azt sajnálhatjuk, hogy az úszás döntői, versenyei nem tartanak naponta huszonnégy órát. Ott, az előfutamok során, ha ki is estek jó részben a magyarok, legalább országos rekordokkal búcsúztak, jelezve, hogy a jelenlegi magyar úszósport nem az, mint amikor Egerszegi, Darnyi, Czene, Kovács Ági volt. Nem rossz, de az úszó szerelvény oly gyorsan halad, hogy csak a másodosztályra tudtak felkapaszkodni. Van egy Cseh Laci, aztán egy hosszú szünet...