Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Gyermekotthonokat építenek

2018. november 27., kedd, Közélet

Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki soros ülésén jóváhagyta a SERA Románia Alapítvánnyal kötendő szerződéstervezetet három családi típusú otthon építéséről  árva gyerekek számára.

  • Új épületbe költöznek az oltszemi gyermekotthon lakói. Albert Levente felvétele
    Új épületbe költöznek az oltszemi gyermekotthon lakói. Albert Levente felvétele

Tamás Sándor tanácselnök részletezte: a házak egyenként tizenkét gyerek befogadására alkalmasak, kettőt Baróton, egyet Bodzafordulón építenek és szerelnek fel, terv szerint a jövő évi tanévkezdésig. A 750 ezer euró összköltségből az alapítvány 575 ezret áll, a megye hozzájárulása 175 ezer euró. Ezáltal az Oltszemen folyó szociális tevékenységet igyekeznek felszámolni, az új otthonokba az ottani gyerekeket költöztetik át. Nyolc gyereket, akik speciális oktatást igényelnek,  Sepsiszentgyörgyre hoznak, a speciális iskolába. Ezek után hangsúlyosabban foglalkoznak az oltszemi ingatlan felújításával. A tanácsülésen négyoldalú megállapodást fogadtak el a megyeháza, Bodok község, a szociális igazgatóság és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület között az Oltszemen tartandó, jövő évi kulturális és turisztikai rendezvények megszervezésére.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2018-11-27: Jegyzet - Szurkos András:

Megesett a baj (Morfondír)

Kézdivásárhelyen a nyáron régi barátommal nem betévedtünk, hanem a szó szoros értelmében  bemenekültünk egy vendéglőbe a félelmetes zivatar elől. Szürcsölnivalót kértünk, ne mondják, indokolatlanul foglaljuk a helyet. Vezetőm maradt alkoholmentes, ma még én is vezetek, szolidaritást vállalva vele, viharvég-váró készültségben lestem a fejleményeket.
2018-11-27: Közélet - :

Nőttek a bevételek

Több mint kétmillió lejjel egészíthette ki a megyeszékhely költségvetését Sepsiszentgyörgy városi közgyűlése. A kedden lezajlott soron kívüli tanácsülés felvezetőjében Antal Árpád polgármester elmondta: a becsülthöz képest 2,68 millió lejjel több bevételt jegyzett a város.