Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Rossz turisztikai törvénytervezet

2018. november 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Több turisztikai egyesület mellett a Románia Fejlődéséért Koalíció szakbizottsága is elégedetlen a kormány által közvitára bocsátott turisztikai törvénytervezettel.

  • Fotó: CNIPMMR
    Fotó: CNIPMMR

Közleményükben kifejtik, hogy a 15 éve készülő jogszabály legújabb változata alkalmatlan arra, hogy az ország turisztikai potenciálját annak lehetőségei mértékében lehessen kihasználni. Az ágazat szereplői olyan törvényt szeretnének, amely egységesen szabályozza a turisztikai ipar minden szegmensét a népszerűsítéstől a munkaerőhiány ellensúlyozásáig, nem beszélve a bonyolult bürokratikus folyamatok egyszerűsítéséről. Egyebek mellett szükség van a desztinációmenedzsment bevezetésére, a tönkretett szakképzés újjászervezésére, jogszabályt pedig csakis átfogó ágazati stratégiára lehet építeni – áll a közleményben.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 389
szavazógép
2018-11-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Adólakcím megállapítása

Az adóhivatal közleményben adja az érdeklődők tudtára, hogy az érvényes szabályok szerint azok a román állampolgárok, illetve külföldiek, akik egy naptári év leforgása alatt több mint 183 napot tartózkodnak külföldön, illetve Romániában, kötelesek bejelenteni azt az adózási lakcím megállapítása érdekében.
2018-11-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Friss pénz

A Román Nemzeti Bank 10,234 milliárd lejt injektált a hazai pénzpiacba, a hétnapos, repo típusú művelet során évi 2,5 százalékos kamattal lehet számolni.