Rossz turisztikai törvénytervezet

2018. november 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Több turisztikai egyesület mellett a Románia Fejlődéséért Koalíció szakbizottsága is elégedetlen a kormány által közvitára bocsátott turisztikai törvénytervezettel.
  • Fotó: CNIPMMR
    Fotó: CNIPMMR
Közleményükben kifejtik, hogy a 15 éve készülő jogszabály legújabb változata alkalmatlan arra, hogy az ország turisztikai potenciálját annak lehetőségei mértékében lehessen kihasználni. Az ágazat szereplői olyan törvényt szeretnének, amely egységesen szabályozza a turisztikai ipar minden szegmensét a népszerűsítéstől a munkaerőhiány ellensúlyozásáig, nem beszélve a bonyolult bürokratikus folyamatok egyszerűsítéséről. Egyebek mellett szükség van a desztinációmenedzsment bevezetésére, a tönkretett szakképzés újjászervezésére, jogszabályt pedig csakis átfogó ágazati stratégiára lehet építeni – áll a közleményben.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 335
szavazógép
2018-11-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Adólakcím megállapítása

Az adóhivatal közleményben adja az érdeklődők tudtára, hogy az érvényes szabályok szerint azok a román állampolgárok, illetve külföldiek, akik egy naptári év leforgása alatt több mint 183 napot tartózkodnak külföldön, illetve Romániában, kötelesek bejelenteni azt az adózási lakcím megállapítása érdekében.
2018-11-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Friss pénz

A Román Nemzeti Bank 10,234 milliárd lejt injektált a hazai pénzpiacba, a hétnapos, repo típusú művelet során évi 2,5 százalékos kamattal lehet számolni.