Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lécfalvára viszik Barót szemetét

2018. november 28., szerda, Közélet

A lécfalvi lerakóba kerül ezentúl a baróti háztartások hulladéka, nem pedig Brassóba. A változás a szolgáltatás árát nem érinti, ám biztonságot nyújt, hiszen hosszú távra megoldja a szemét elhelyezésének problémáját – hangzott el Baróton a legutóbbi tanácsülésen.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az ebben a témában elfogadott három határozatra azért volt szükség, mert annak idején – még Nagy István polgármestersége alatt – Ba-rót nem csatlakozott ahhoz a közösségek közötti társuláshoz, amely európai uniós alapokból és kormánytámogatásból, a megyei tanács önrészével kiegészülve húszmillió euróból megépítette a lécfalvi hulladékkezelő központot.

Lázár-Kiss Barna András polgármester szerint egyértelműen kedvez Barótnak az, hogy nem a brassói magánlerakóba, hanem Lécfalvára kerül a város hulladéka.

A lerakó annak az egyesületnek a tulajdonában van, amelynek az év elején a város is tagja lett, oda tehát mindenkor befogadják majd a város szemetét. „Örvendek, hogy minden jogi feltételt teljesítettünk és teljes jogú tagjai lettünk az egyesületnek, miáltal Barót szemetét is a lécfalvi hulladékkezelő központba szállítják az elkövetkezőkben. A lerakó közel van, láthatóan jól működik, a Tega olcsón tudja odaszállítani a szemetet, így a szeméttárolás problémája évtizedekre meg van oldva. Örvendek annak is, hogy Baróton jól működik a hulladék szelektív gyűjtése, ezáltal a városnak a Környezetvédelmi Alapba már nem huszonnégyezer, hanem csak tizenegyezer lejt kell befizetnie” – nyilatkozta a városvezető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2018-11-28: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Jó és rossz románok

Egységre és békességre buzdított a napokban többször is Viorica Dăncilă kormányfő, és ha beérte volna ennyivel, talán egyet is érthetnénk e szavaival. A következő kijelentésével azonban ő maga osztotta fel az ország lakosságát jó és rossz románokra, és ez nem véletlen elszólás volt, hiszen a szociáldemokraták már hosszú ideje mondogatják ugyanezt.
2018-11-28: Közélet - Matekovics János Zoltán:

A nimfa mosolya Sepsiszentgyörgyön (Kovács Levente könyvbemutatója)

Kovács Levente rendező, színházpedagógus, egyetemi pro­fesszor harmadik regényét mutatták be hétfőn a Tein Teaházban. A nimfa mosolya című könyv szerzőjével Tulit Éva beszélgetett, közreműködött László Zsuzsa és Bodoni Ildikó.