Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lelket és szeretetet adni

2018. november 28., szerda, Közélet

A katolikus egyházi év utolsó évközi vasárnapján Krisztus királyt ünneplik a hívek, a sepsiszentgyörgyi Gyár utcai Krisztus Király Egyházközség három napon keresztül készült a templombúcsúra. Vasárnap a szentmiséket P. Timár Sándor, Asztrik ferences atya mutatta be, amelyeken Hajdú János főesperes koncelebrált a kerület papságával. A kántori szolgálatot Dávid Emil látta el, közreműködött a Laudate kórus Lőfi Gellért karnagy vezetésével.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A hétvégi lelkigyakorlatos szentmiséken P. Timár Sándor, Asztrik ferences atya, a Szatmár megyei Kaplonyban nyolcadik éve szolgálatot teljesítő házfőnök segítette a sepsiszentgyörgyieket ráhangolódni az ünnepre. Szombaton a szentségimádással bekapcsolódtak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus előkészületeibe, amelynek 2020-ban Budapest ad otthont. Dávid György plébános hálát adott az elmúlt egyházi évért, az igékért, amelyek táplálták a szívet-lelket-értelmet, a sok szentáldozásért és a kegyelmekért, amelyekkel megajándékozta az egyházköz­séget, a híveket. A lelkiségek képviselői tanúságot tettek arról, hogy az ő életükben milyen változást hozott Isten, amikor befogadták a szívükbe. Sokan kihasználták a szentgyónás és lelki beszélgetés lehetőségét. Asztrik atya különböző témákat járt körül, szólt mai világunk visszásságairól, s részletezte Krisztus országának tulajdonságait: igazság és élet, kegyelem és szentség, igazságosság és béke. Az Ő országa a szeretet országa, királysága nem e világból való. Arra buzdította a jelenlevőket, adjanak ők is lelket és szeretetet a környezetünknek, s hitük által tegyék szebbé a világot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2018-11-28: Közélet - Iochom István:

Örökségünk őrei Kézdivásárhelyen (Fogadj örökbe egy műemléket!)

Három kézdivásárhelyi csapat – kettő a Nagy Mózes Elémeti Líceum X. C osztályából, egy pedig az Apor Péter Szakközépiskolából – nevezett be az RMDSZ kulturális főosztálya által 2012-ben útnak indított Örökségünk őrei – Fogadj örökbe egy műemléket! elnevezésű vetélkedőre.
2018-11-28: Jegyzet - Váry O. Péter:

A jóság áldozata

Miért mindig a jók mennek el?