Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kovásznán felújított útszakaszt adtak át

2018. november 28., szerda, Közélet

Hivatalosan is átadták tegnap a Kovásznától az állomási vasúti átjárón túl, a település névtáblájáig tartó 13-as községi út kovásznai belterületi szakaszának felújított részét. A rövid eseményen jelen volt Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke, orbaiszéki vezetők, a kivitelező cég képviselője is.

  • Friss aszfalton lehet autózni a kovásznai vasútállomásig
    Friss aszfalton lehet autózni a kovásznai vasútállomásig

A munkálatot a megyei tanáccsal közösen végezték, az út nemcsak a kovásznaiakat, hanem a székelytamásfalviakat, szörcseieket is szolgálja – mondta az átadón Gyerő József polgármester, hangsúlyozva: az 526 ezer lej értékű finanszírozásban a megyeháza is részt vállalt, Kovászna városa saját jövedelméből fektetett be az útjavításba.

A felújított, újraaszfaltozott útszakasz hossza 1,8 kilométer. Egy hidat építettek, másfél kilométernyi esővíz-elvezető sáncot ástak, tizenkét átereszt, hídfőt létesítettek, útjelzéseket festettek az új aszfaltra. A Kovásznán áthaladó vasútvonalat karbantartó cég jóvoltából megújult az állomás melletti vasúti átjáró, amely a megye egyik legkorszerűbb átjárójává vált – sorolta a városvezető. Tamás Sándor is értékelte az átjárót, szerinte a megye legsimább átjáróját valósították meg itt.

A polgármester ugyanakkor sajnálattal állapította meg, hogy a városháza pénzén nem újíthatják fel az állomás előtti útszakaszt, teret, mivel az a vasúti infrastruktúrát karbantartó cég ügykezelé­sébe tartozik. Reméli, a céggel együtt sikerül új arculatot adni ennek a résznek is, hiszen ez jelenti a város tulajdonképpeni kapuját a vasúton érkezők számára – jelentette ki Gyerő József.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2018-11-28: Jegyzet - Váry O. Péter:

A jóság áldozata

Miért mindig a jók mennek el?
2018-11-28: Közélet - :

Mentőautókkal gazdagodik Háromszék

Huszonkét új mentőautóval gazdagodik Kovászna megye. A katasztrófavédelmi felügyelőség által a Regionális Operatív Program keretében megnyert pályázat nyomán 8,3 millió lej értékben szerezhetők be mentőautók – jelentette be Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke.