Aranyérmes mestercukrász

2018. november 28., szerda, Közélet

Két díjjal tért haza a luxembourgi gasztronómiai világversenyről Farkas Ferenc.

A Diószegi Pékség munkatársa a kenyérszobrászat-versenyen világbajnok címet szerzett, a cukrászok vetélkedőjén bronzérmet nyert. Az aranyérmet egy kenyértésztából készült, több darabból álló kompozícióval érdemelte ki, székely kaput, népviseletet, hagyományos bútorokat és edényeket formázott meg. Bronzérmes alkotását csokoládéból és marcipánból készítette, témája pedig a föld védelme volt. Elmondása szerint több mint két hónapot dolgozott a bemutatott alkotásokon. A luxembourgi versenyen 75 ország több mint 8000 versenyzője méretkezett meg különböző kategóriákban. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1487
szavazógép
2018-11-28: Közélet - :

Mentőautókkal gazdagodik Háromszék

Huszonkét új mentőautóval gazdagodik Kovászna megye. A katasztrófavédelmi felügyelőség által a Regionális Operatív Program keretében megnyert pályázat nyomán 8,3 millió lej értékben szerezhetők be mentőautók – jelentette be Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke.
2018-11-28: Közélet - :

Felkészültek a hótalanításra

Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki soros ülésén költségvetés-módosítással pénzt utalt ki a Kovászna és Kommandó közötti, a két helyi önkormányzat kezelé­sében levő út téli karbantartására.