Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor

2018. december 3., hétfő, Mi, hol, mikor?

Nagy-Kopeczky Kálmán-emléknap

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház társulata szeretettel meghív mindenkit, hogy együtt emlékezzenek cimborájukra, Nagy-Kopeczky Kálmánra halálának harmadik évfordulóján. Ma 18 órától a bábszínház stúdiótermében megtekinthető: Benedek Elek: A szegény ember királysága, rendező: Nagy-Kopeczky Kálmán (az előadás felvételének levetítése); Interjúk Nagy-Kopeczky Kálmánnal – Máthé Kincső és Nagy Enikő összeállításában.

Jótékonysági gálaest Keresztes Ildikóval
Negyedik alkalommal szervezik meg a Sepsi Rádió Szociális háló rovatának közönségtalálkozóját kedden 20 órától a sepsiszentgyörgyi Best Western Park Hotelben. Idén 50 lejes jeggyel lehet megtekinteni az év adásait és részt venni Keresztes Ildikó gálaestjén – egy pohár pezsgővel és vacsorával egybekötve. Jegyek kaphatók a Háromszék és a Sepsi Rádió szerkesztőségében 9–15 óráig. A jegy megvásárlásával hozzájárulhat a nélkülözők élelmiszercsomagjához.

 

Ünnepvárás Háromszéken
SEPSISZENTGYÖRGY. Ma 19 órától Szarka Tamás & Ghymes Mennyből az angyal című koncertjével lehet az ünnepre hangolódni a Krisztus Király-templomban. A koncerten közreműködik a Campanella gyermekkórus és az Eufónia ifjúsági kamaraórus.  Az időjárástól függően december elején megnyílik a sokak által várt köztéri korcsolyapálya a prefektúra előtti téren.
KÉZDIVÁSÁRHELY. December 5-én, szerdán, miután a város óvodásait megörvendeztette, a főtérre érkezik a Mikulás, hogy csokival kedveskedjen a kisgyermekeknek.  December 7-én mézeskalácsot és karácsonyi muffint lehet díszíteni a Süti Éden Cukrászda szervezésében, ezt követően a Vigadó Galériában megnyitja kapuit a Felső-háromszéki Kézműves Egyesület hagyományos karácsonyi népművészeti kiállítása, ahol ínycsiklandó finomságokkal is várják az érdeklődőket.

 

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi magyar színház e heti előadásai: ma és kedden 11 órától, pénteken 18 órától a kamarateremben Đorđe Lebović: Az ezredik éjszaka – rendező: Zakariás Zalán; szerdán 19 órától és csütörtökön 18 órától a nagyteremben Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél (Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámája alapján) – írta és rendezte: Radu Afrim; szombaton és vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron – rendező: Zakariás Zalán.
AJÁNDÉKOZZON SZÍNHÁZI ÉLMÉNYT! Idén karácsonykor lepje meg szeretteit a színház élményével – ajándékozzon páros belépőt vagy színházbérletet! A két személyre szóló szelvény és a színházbérlet a Tamási Áron Színház és az M Studio bármelyik előadására érvényesíthető a 2018/2019-es évadban. Az ajándék szelvények és bérletek december 3–21. között megvásárolhatóak a központi jegyirodában. Érdeklődni a 0267 312 104-as és a 0728 083 336-os telefonszámon lehet. További részletek a a www.tasz.ro honlapon.

 

Képernyő
Az RTV1 mai magyar adásának 16.05-kor kezdődő második részében riport látható a 140 éve született Keöpeczi Sebestyén József címerművészről, a Magyar Királyság 1915-ös és a Román Királyság 1921-es címerének alkotójáról, akinek munkásságát Szekeres Attila István sepsiszentgyörgyi heraldikus méltatja.

 

Kiállítás
SINKA  ZITA Mese és valóság című, megújult adventi babakiállítása Sepsiszentgyörgyön a református egyház nyugdíjintézetében (Olt utca 8. szám) látogatható a következő program szerint: hétfőtől csütörtökig 16–18, pénteken 13–18, szombaton 10–13 óráig. Jelentkezni a 0751 233 763-as telefonon lehet.

 

Bábszínház
A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ „Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel...” című előadását december 7-én és 9-én 18 órától játssza a sepsiszentgyörgyi bábszínház stúdiótermében. Az előadásra jegyek foglalhatók a 0755 335 400-as telefonszámon (Csüdöm Eszter). Ára: 7 lej.

 

Ezüst Akadémia
BEDŐ IMRE közgazdász, a Férfiak klubja alapítója (Magyarország) A férfiak különleges szerepe a családokban címmel kedden 17 órától Sepsiszentgyörgyön a Mikó-kollégium konferenciatermében, csütörtökön 16.30-tól Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban tart előadást.

 

Röviden
SEPSI HELYI AKCIÓCSOPORT EGYESÜLET (SEPSI GAL). Sepsiszentgyörgyön az innoHub Vállalkozói Inkubátorház eme­leti konferenciatermében (Sajtó utca 4. szám) ma 12 órától kezdődik a pályázati procedúra hivatalos nyitóeseménye, egy projektbemutató találkozó, amelyet Tóth-Birtan Csaba, a Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület elnöke, illetve Antal Árpád polgármester nyit meg.
GUZSALYAS. A Guzsalyas Alapítvány tevékenysége a sepsiszentgyörgyi Míves Házban: ma 17.30–19.30 óráig nemezkészítés gyermekeknek.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszent­györgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és szerdán 17.30-tól diákoknak balett és kortárs tánc, 19 órától kezdő társaságitánc-tanfolyam felnőtteknek. Telefon: 0722 233 774. Infó: facebook@liveartdancestudio.
KÉZIMUNKAKÖR. A Háromszéki Fürge Ujjak kézimunkakörbe a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órától várnak minden kézimunkázni (kötni, horgolni, hímezni stb.) szerető fiatalt és időset.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 8 órától aerobik felnőtteknek, 9 órától aerobik nyugdíjasoknak, 17 órától aerobiktánc óvodásoknak Kelemen Szende vezetésével, 19 órától aerobik felnőtteknek, 20 órától aerobik férfiaknak. Telefon: 0722 243 234.
MÉRÉS. A Kovászna Megyei Vöröskereszt minden hétfőn 16–18 óráig vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint-mérést végez a kovásznai művelődési ház épületében. Érdeklődni a 0742 391 320-as telefonon lehet.
LELKI SEGÉLY TELEFONON. Immár Sepsiszentgyörgyről is hívható az erdélyi telefonos és internetes lelkisegély-szolgálat, amelynek szakembereihez hétköznap 19 és 23 óra között fordulhatunk a 0754 800 808-as normál díjas telefonszámon. A névtelenül igénybe vehető szolgáltatás online is működik, az internetes tanácsadás a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com címen érhető el.

 

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 392-es Dona (telefon: 0372 409 392); Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

 

Légvédelmi gyakorlat Kovászna megyében
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy a Román Hadsereg katonai repülőgépei december 3. és 8. között alacsony repülési magasságban gyakorlatoznak Kovászna megyében a Bodok–Sepsiszentgyörgy–Kökös légvonalon.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 578
szavazógép
2018-12-02: Közélet - Nagy B. Sándor:

Álhazafiak zavarták meg a bemutatót (Andrei Mureșanu Színház)

Nem várt vendégek is érkeztek a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház Nem éppen 1918 (Nu chiar 1918) című előadásának ősbemutatójára december elsején, szombaton, miután Dan Tanasă blogger pár nappal ezelőtt nyilvánosan kifogást emelt az ellen, hogy a sepsiszentgyörgyi román színház ezzel a Székely Csaba által írt komédiával ünnepli a centenáriumot. A brassói rendszámú buszokkal érkező, román népviseletbe öltözött emberek nemzeti színű zászlókat lobogtattak és hazafias dalokat énekeltek a színház előcsarnokában, de az előadásra nem maradtak, annak ellenére, hogy több néző is felajánlotta nekik a jegyét.
2018-12-03: Mi, hol, mikor? - :

Létlelet