Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor

2018. december 4., kedd, Mi, hol, mikor?

Jótékonysági gálaest Keresztes Ildikóval
Negyedik alkalommal szervezik meg a Sepsi Rádió Szociális háló rovatának közönségtalálkozóját ma 20 órától a sepsiszentgyörgyi Best Western Park Hotelben. Idén 50 lejes jeggyel lehet megtekinteni az év adásait és részt venni Keresztes Ildikó gálaestjén – egy pohár pezsgővel és vacsorával egybekötve. Jegyek kaphatók a Háromszék és Sepsi Rádió szerkesztőségében 9–15 óráig. A jegy megvásárlásával hozzájárulhat a nélkülözők élelmiszercsomagjához.

Fábián Ernő Népfőiskola
Kovásznán a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa Termében a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében ma 18 órától a Székelyföld kulturális folyóirat az első világháború végével foglalkozó novemberi lapszámának bemutatójára kerül sor. Meghívottak a Székelyföld folyóirat részéről: Lövétei Lázár László főszerkesztő és Molnár Vilmos szerkesztő; a lapszám szerzői közül Gazda József és Oláh Sándor. Házigazda Balogh Zoltán lelkipásztor.

 

Könyvbemutató
Könyvbemutató és vetítéssel egybekötött előadás lesz Sepsiszentgyörgyön ma 18 órától a Vadon Egyesület szervezésében a Székelyföldi Vadászati Kiállítás előadótermében (Bene-ház), ahol bemutatják Székely Árpád Radnai-havasok című újabb kötetét.

 

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház kamaratermében ma 11 órától a Đorđe Lebović: Az ezredik éjszaka – rendező: Zakariás Zalán; szerdán 19 órától a nagyteremben Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél (Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámája alapján) – írta és rendezte: Radu Afrim.

 

Tánc
Újra Sepsiszentgyörgyön játssza AranyAsszonyok című nagy sikerű előadását a Háromszék Táncegyüttes, a felújított produkció legutóbb júniusban volt műsoron. A Furik Rita által rendezett előadás csütörtökön 19 órától lesz látható a Háromszék Táncstúdió­ban. Jegyek a központi jegyirodában kaphatóak.

 

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban: 16.30-tól A Moromete család 2. román filmdráma; 17-től Góliát román felirattal; 18.30-tól Hannah Grace megszállottsága román felirattal; 18.45-től A diótörő és a négy birodalom román felirattal; 20.15-től Legendás állatok – Grin­delwald bűntettei román felirattal; 20.45-től Bohém rapszódia román felirattal.

 

Hitvilág
KISMAMAKLUBBA várnak minden anyukát felekezettől függetlenül ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön az unitárius templomba. A kismamák mindennapos problémáira keresnek megoldást, megbeszélik a felmerülő kérdéseket. Amit még ajánlanak: tea, forró csoki, stresszoldó, gerinckímélő torna, foglalkoztató-játszó szoba.

 

Magyar állampolgársági ügyintézés
Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–17.30 óráig Bodoson, illetve 18–19.30 óráig Bibarcfalván a helyi iskolákban fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyermekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági- és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben és dossziék összeállításában is.

 

Ezüst Akadémia
BEDŐ IMRE közgazdász, a Férfiak klubja alapítója (Magyarország) A férfiak különleges szerepe a családokban címmel ma 17 órától Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, csütörtökön 16.30-tól Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban tart előadást.

 

Karácsonyváró a könyvtárban
A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár gyermekrészlege karácsonyváró, olvasásnépszerűsítő prog­ramot hirdet 8–12 és 13–15 éves olvasóinak, Adventi történetek – Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel! címmel. December 3–14. között hétköznaponként egy-egy történet és egy hozzá kapcsolódó, írásos feladat várja a gyermekeket a könyvtár gyermekrészlegén és a Sport utcai kiskönyvtárban elhelyezett katalógusszekrény fiókjában. A megfejtéseket hétfőnként 15 óráig, keddtől péntekig a nyitvatartási program szerint lehet visszavinni. A programba bármikor be lehet kapcsolódni, akár egy-egy napra is. A zárórendezvényre december 19-én, hétfőn 17 órától kerül sor a könyvtár Gábor Áron Termében, ahol városunk ismert személyiségei olvasnak fel, a részt vevő gyermekeket meglepetés várja és kézműves-foglalkozáson vehetnek részt.

 

Segítségre szorul
Továbbra is segítségre szorul a csíkszeredai Tulit Tibor, aki korábban a Székelyhonnál lapkihordóként dolgozott, daganat miatt elvesztette az egyik szemét, adománygyűjtést követően megműtötték és műszemet kapott, ám munkát azóta sem talált, így hajléktalanszállóban egyik napról a másikra tengeti életét. Aki segítené őt, a következő számlán adományozhat: Tulit Tibor, R077BRDE210SV48552312100.

 

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Gelencén ma és szerdán 8–12 óráig a 3-as, 12.30–17 óráig a 21-es, szerdán 8–12 óráig a 4-es transzformátorállomás körzetében; Kézdiszentkereszten szerdán 9–17 óráig a 2-es, csütörtökön 9–17 óráig az 1-es transzformátorállomás körzetében; Mikóújfaluban szerdán 8–16 óráig; Sepsiszentgyörgyön szerdán 9–15 óráig a Stadion (16/E, F), a Bartók Béla és a Diószegi László utcában szünetel az áramszolgáltatás.
GUZSALYAS. A sepsiszentgyörgyi Míves Házban ma 16.30–17.30-ig aprók táncháza, gyermektáncház – zenél a Folker együttes; 17.30–19.30 óráig kézzel formált agyagtárgyak készítése gyermekeknek.
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyvtárában (Kós Károly út 6. szám). Telefon: 0727 273 056.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszent­györgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774. face­book: @liveartdancestudio.
MÉRÉS. A Kovászna Megyei Vöröskereszt székházában (Sepsiszentgyörgy, Kós Károly út 7. szám) minden kedden 9–12 óráig lehet vérnyomást, vércukrot és koleszterint méretni.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőség) és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonon lehet.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától stepaerobik. Telefon: 0722 243 234.
ASZTALITENISZKLUB. A sepsi­szentgyörgyi dollárpiac melletti Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
MIKULÁS. December 5-én, szerdán 18 órától miután a város óvodásait megörvendeztette, a kézdivásárhelyi főtérre érkezik a Mikulás, hogy csokival kedveskedjen a kisgyermekeknek.
HUMORPINCE. A  sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában szerdán 18 órától várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót.

 

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 392-es Dona (telefon: 0372 409 392); Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1156
szavazógép
2018-12-03: Belföld - :

A gyulafehérvári ígéretekre emlékeztetnek

Az Erdély és Románia egyesülését egyoldalúan kimondó gyulafehérvári nyilatkozatban száz éve tett ígéretek betartását kéri a román centenárium napján kiadott közleményében az Erdélyi Magyar Néppárt.
2018-12-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a sepsiszentgyörgyi
TÓTH MÁTYÁS GYÖRGY
életének 51. évében hirtelen elhunyt.
Temetése december 5-én, szerdán 13 órakor lesz a közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
716