Csak januárban emelik

2018. december 4., kedd, Belföld

Marius Budăi munkaügyi miniszter szerint pénteki ülésén hagyja jóvá a kormány a minimálbér emeléséről szóló határozatot, amely vélhetően január elsejétől lép életbe.

  • Marius Budăi. Fotó: infopinia.ro
    Marius Budăi. Fotó: infopinia.ro

A kormány november 9-i ülésén már elfogadta a differenciált minimálbér bevezetését lehetővé tevő sürgősségi kormányrendeletet. A tervek szerint a középfokú végzettséggel, illetve kevesebb mint 15 év szolgálati idővel rendelkezők esetében 2080 lejre, a felsőfokú végzettséggel és több mint 15 év szolgálati idővel rendelkezők esetében pedig 2350 lejre nő majd a kötelező legkisebb bruttó munkabér. Múlt hónap elején Lia Olguţa Vasilescu volt munkaügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy még december 1-jétől emelni fogják a minimálbért, a munkáltatók nyomására azonban halasztották az intézkedést.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4192
szavazógép
2018-12-04: Belföld - :

Sorosozott egyet a tanácsos (Vâlcov–Crețu párharc)

Összeesküvés-elméletnek nevezte tegnap Corina Crețu regionális politikáért felelős uniós biztos Darius Vâlcovnak, a kormányfő gazdasági tanácsosának előző esti vádjait, amelyek szerint Soros György „egy cégnek tekinti Romániát”, az Európai Unió pedig kettős mércét alkalmaz Romániával szemben.
2018-12-04: Belföld - :

Több gabona termett, mint tavaly

Romániában a tavalyi 27 millió tonnát követően az idei gabonatermés meghaladta a 30 millió tonnát – közölte Petre Daea mezőgazdasági miniszter.