Karbantartják a kommandói utat

2018. december 5., szerda, Közélet

Nem lesznek gondok a téli időszakban a Kovásznát Kommandóval összekötő DC14-es jelzésű  helyi érdekeltségű út karbantartásával. A kovásznai városháza – az út tulajdonosa – időben megkötötte a szerződést az út téli tisztítására, a liciten a Trio Impex Kft. lett a győztes.

  • Télen is járható lesz a kommandói út. A szerző felvétele
    Télen is járható lesz a kommandói út. A szerző felvétele

Gyerő József polgármester érdeklődésünkre elmondta, két alkalommal kellett kiírni a licitet. Az első versenytárgyalásra senki sem jelentkezett, a másodikon a Trio Impex egyedül nyújtott be ajánlatot.

Nem volt nagy az érdeklődés, mert a kommandói út téli karbantartása komoly szakértelmet, gépi felszerelést, állandó felügyeletet kíván meg. A cégnek a hótöretést, az úttest hótalanítását, homokozását kellő időben el kell végeznie, az út szélét jelző színes oszlopokat is ki kell helyeznie, hogy ne legyen fennakadás a forgalomban. Mindezek után nincs nagy jövedelem, ezért a gyenge érdeklődés – magyarázta a helyzetet Gyerő. Hozzáfűzte, ez a harmadik alkalom, hogy a Trio céggel szerződnek, eddigi munkájukkal meg vannak elégedve, időben és minőségi munkát végeztek.

A nemrég megkötött szerződés november 21-e és jövő év március 31-e között érvényes. Teljes értéke 175 ezer lej. Ehhez a kiadáshoz Kovászna Megye Tanácsa célirányosan százezer lejt utalt a kovásznai városházának.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1941
szavazógép
2018-12-06: Közélet - Nagy D. István:

Szó sincs eladósodásról (Sepsiszentgyörgy)

Újabb, viszonylag jelentős összeggel bővíthette bevételeit Sepsiszentgyörgy. A városatyák egyebek mellett a vonatkozó költségvetés-módosítást is jóváhagyták a városi közgyűlés keddi ülésén. Mint kiderült, a 8,2 millió lejt meghaladó pluszbevétel egy telek értékesítéséből származik, az összeg tetemes részét pedig a még hátralévő hitelek 2019-ben esedékes részleteinek törlesztésére fordítják. Antal Árpád polgármester egyúttal azon híresztelésekre is reagált, melyek szerint a városvezetés hitelekből fedezi a közberuházásokat, eladósítva ezáltal a megyeszékhelyet.
2018-12-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Kiállítás
FOTÓKIÁLLÍTÁS. A sepsiszentgyörgyi Köntés Galériában ma este 18 órától nyílik meg Pál Antal és néhai Péter Hajnal Margit Csillogás című fotókiállítása. A tárlatot Hlavathy Károly nyitja meg.