Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Madarak tápláléka

2018. december 6., csütörtök, Család

A vízimadarakat nem tanácsos etetni, mert elhagyják a téli túlélést szavatoló vonulási viselkedést, ami tömeges jégbe fagyásukat okozza  – hívta fel a figyelmet Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.

Elmondta: ez érvényes a nyári időszakra is, mivel sok esetben a fiókák a hosszan tartó kenyérrel etetés miatt repülésképtelenné válnak. Az énekesmadarakat viszont lehet, de nem szükséges etetni. Az etetőre járó összes madárfaj igényeinek megfelel a víz és fekete napraforgómag, illetve aprómag-keverék. A madaraknak megszokott és egészséges táplálék az alma, illetve a faggyú és mag keverékéből álló „cinkegolyó” – fűzte hozzá. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-12-06: Család - :

Gyermekeink

2018-12-06: História - :

Az Erdélyi Magyar Hírügynökség jelentéseiből

Az 1980-as évek Romániájában folyó féktelen terrorról kellő hitellel és alapossággal való tudósítás céljával 1983. május 20-án létrejött Erdélyi Magyar Hírügynökség (Hungarian Press of Transylvania), az erdélyi magyarság nem hivatalos hírirodája három dátumhoz kötött jelentését közöljük mai História rovatunkban. A jelentések elérhetők a Transindex Adatbank rovatában.