Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Putyin szerint választási kampány

2018. december 6., csütörtök, Világfigyelő

Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal indokolta elzárkózását Petro Porosenkónak a kercsi incidens utáni telefonos kapcsolatfelvételi kísérleteivel szemben, hogy nem kíván részt venni az ukrán elnök választási kampányában.

Putyin szerint Porosenko kiprovokált, mesterséges válsághelyzeteket hoz létre, amelyekért rögtön Oroszországot teszi felelőssé, ami után azonnal azt akarja bizonygatni, hogy sikeresen megoldja a felmerülő problémákat. „Ez egy egyszerű számítás, és ezekben a számításokban nem kívánok és nem fogok részt venni” – jelentette ki.
Putyin, aki a kercsi incidenst korábban előre kitervelt provokációnak minősítette, a hónap folyamán legalább kétszer azzal vádolta meg a jelenlegi kijevi vezetést, hogy nem törekszik az ukrajnai válság békés rendezésére, a minszki megállapodások végrehajtására. Az orosz államfő értésre adta, hogy egy új hivatali partnerrel kész lenne tárgyalásba bocsátkozni. Ukrajnában a tervek szerint március végén tartanak elnökválasztást.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője tegnap kijelentette, hogy Oroszország a november 25-én a Kercsi-szoros közelében elfogott 24 ukrán tengerész és elhárító szabadon bocsátását követelő felszólítások dacára is le fogja velük szemben folytatni azokat az eljárásokat, amelyeket határsértés esetén előírnak az orosz törvények. Nem kívánta kommentálni azt az amerikai külügyminisztériumi állásfoglalást, amely szigorú következmé­nyeket és további szankciókat helyezett kilátásba.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2022
szavazógép
2018-12-06: Világfigyelő - :

Szerbia fegyverkezik (Koszovói hadsereg alakul)

Aggodalmának adott hangot Ana Brnabić szerb miniszterelnök tegnap, mert a bejelentések szerint jövő héten hadsereggé alakítják a koszovói biztonsági erőket. A kormányfő szerint a hadsereg megalakítása a szerbek ellen irányul.
2018-12-06: Sport - Miska Brigitta:

Megérdemelt győzelem a FCSB ellen (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK hatgólos mérkőzésen, kiváló játékkal 4–2 arányban diadalmaskodott a FCSB ellen a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A piros-fehérek negyedik nekifutásra legyőzték fővárosi ellenfelüket, és ezzel a sikerrel még egy lépést tettek a felsőházi rájátszásba jutás fele, jelenleg 27 ponttal az ötödikek.