Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor

2018. december 7., péntek, Mi, hol, mikor?

Ünnepvárás Háromszéken
KÉZDIVÁSÁRHELY. A Süti Éden Cukrászda szervezésében ma 16 órától mézeskalácsot és karácsonyi muffint lehet díszíteni. *A Vigadó Galériában ma 17 órától megnyitja kapuit a Felső-háromszéki Kézműves Egyesület hagyományos karácsonyi népművészeti kiállítása, ahol ínycsiklandó finomságokkal is várják az érdeklődőket.

* A Mikulás-jégdiszkó ma 19 órától kezdődik a műjégpályán, ahol Jakabos Ervin zenél. * A Gábor Áron téren szombaton 8–14 óráig karácsonyi hagyományos vásár. Több mint hét éve, hogy minden hónap második szombatján hagyományos termékeket felvonultató vásár van a céhes város főterén. A decemberi forgatag karácsonyi vásárral egészül ki, ahol a fogyasztható termékek mellett igazi ünnepváró különlegességeket is találni. * Szombaton 18 órakor a Gábor Áron téren meggyújtják az adventi gyertyát. Közreműködik a Cantus kamarakórus, a Manócska Napközi Otthon, a Turóczi Mózes Iskola és az Apor Péter Szakközépiskola.
KOVÁSZNA. Advent második vasárnapján a gyertyagyújtásra 17 órától, igét hirdet Orbán Judit, a Kovászna-Vajnafalvi Református Egyházközség lelkésze, közreműködik az egyházközség Hozsánna kamarakórusa Gyerő Katalin karnagy vezetésével, beszédet mond Becsek Éva, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum igazgatónője.
SEPSISZENTKIRÁLY. Karácsonyi vásár lesz a sepsiszentkirályi kultúrotthonban december 9-én 17 órától december 10-én 20 óráig az unitárius egyházközség szervezésében. A karácsonyi vásáron István Ildikó népdalos tanítványainak dalaival, muzsikával, tánccal és jókedvvel segítenek a karácsonyra hangolódni, az ünnepre készülni.

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsi­szentgyörgyi színház kama­ra­termében ma 18 órától Đorđe Lebović: Az ezredik éjszaka – rendező: Zakariás Zalán; szombaton és vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron – rendező: Zakariás Zalán.
A KOVÁSZNAI POKOLSÁR EGYESÜLET színjátszó csoportja szombaton 19 órától a lécfalvi kultúrotthonban mutatja be Tamási Áron Tündöklő Jeromos című háromfelvonásos színművét.
A CSÍkSZENTGYÖRGYI SZÉKELY GÓBÉK Ketten voltunk s négyen maradtunk című előadásukkal január 12-én 16.30-tól és 20 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében vendégszere­pelnek. Jegyár: 25 lej. Kapható az Andrei Mureşanu Színház pénztáránál december 11-től, keddtől csütörtökig 16–18, pénteken 13–18 óráig. Telefon: 0745 589 214 és 0726 208 811.

Bábszínház
A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ „Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel...” című ma esti előadása objektív okok miatt elmarad. Advent második, harmadik és negyedik vasárnapján 16 órától a Cimborák Bábszínház stúdiótermében játsszák az előadást; december 11-én, kedden, 18-án, kedden és 20-án, csütörtökön 18 órától tekinthető meg. Jegyek foglalhatók a 0755 335 400-as telefonszámon (Csüdöm Eszter). Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen 7 lejért.

Kiállítás
AZ ERDÉLYI MŰVÉSZETI KÖZPONT szervezésében ma 18 órától megnyitják Nicu Barb festőművész kiállítását a Lábas Házban (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 7. szám). A vendégeket Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszönti. A kiállítást megnyitja Hosszú Zoltán képzőművész. Közreműködik: Tarcsi Szabolcs (kürt). A kiállítás megtekinthető január 4-ig keddtől péntekig 10–17, szombatonként 10–18 óráig.
A KÓNYA ÁDÁM MŰVELŐDÉSI HÁZBAN ma 17 órától dr. Péter Sándor magyar nyelv és irodalom tanár megnyitja a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjainak közös téli tárlatát Hangulataink címmel. Közreműködik Tóth Viktor budapesti jazz-zenész (szaxofon).
GYŰJTEMÉNYEK HÁZA. Szombaton 11 órára Kézdivásárhelyen a Gyűjtemények Házába várnak minden érdeklődőt, kiállítót, rendezvényvezetőt, támogatót, médiaképviselőt, akiknek a 2009–2018-as években egyéni vagy közös kiállítása, könyvbemutatója, rendezvénye volt. A 10 év alatt 100 rendezvényből ez lesz a 60. kiállítás, amely emléket állít az előző 59 kiállításnak. Közreműködnek: Gáspár Anikó (szavalat) és a Molnár Józsiás Általános Iskola zenetagozatának diákjai. A kiállítás naponta 8–18 óráig látogatható. Bővebb információ: kezdi.info.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.30-tól A karácsony mentőakció magyarul beszélő és 17 órától románul beszélő; 18.15-től Bohém rapszódia román felirattal; 18.45-től Örök tél román felirattal; 20.45-től Robin Hood román felirattal; 21-től Ragadozó városok román felirattal.

Hitvilág
VIRRASZTÁS. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban ma 22 órától éjszakai virrasztás lesz, amely a 6 órakor kezdődő hajnali szentmisével ér véget. Az advent a virrasztásban eltöltött Krisztus-várás ideje. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a közös imába. A virrasztást a Mária Rádió élő adásban közvetíti.

Zene
A SEPSISZENTGYÖRGYI SELFISH MURPHY ír speed folk zenét játszó zenekar már hét éve járja Európát, eddig 19 országban léptek fel. Ma 20.30-tól Kézdivásárhelyen a Jazz Caféban és szombaton 21 órától Sepsiszentgyörgyön a Bistróban koncerteznek.
A SZENTIVÁNLABORFALVI SZÉKELY ISTVÁN DALKÖR A bodosi füstös kocsma... – egy erdővidéki nótafa dalos élete című népzenei előadására ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében kerül sor. Meghívottak: Jánosi József néprajzkutató és Préda Jenő zalánpataki muzsikus. Énekel: Gálicza Károly bácsi és a szentivánlaborfalvi Székely István Dalkör. Muzsikál a Feketeügy zenekar.
ANTONIO BAZZINI – 200 HANGVERSENY. Szombaton 18 órától az Árkosi Kulturális Központ kamarazene-koncertjén két neves olaszor­szági zenész, Anca Vasile (hegedű) és Alessandro Trebeschi (zongora) lép fel a Bástya-ház koncerttermében (Olt utca 6. szám). Műsoron: Antonio Bazzini: Fantáziák hegedűre és zongorára.
ADVENTI KÓRUSTALÁLKOZÓ. A Sepsi Református Egyházmegye vasárnap 16 órától Sepsiszentgyörgyön a Gyöngyvirág utcai református templomban tartja VI. Adventi kórustalálkozóját.

Könyvbemutató
FEKETE VINCE Szárnyvonal című verseskötetének kovásznai bemutatójára december 10-én, hétfőn 18 órától kerül sor az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében a Kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében. A szerző beszélgetőtársa Czilli Aranka költő, magyartanár.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Gelencén ma 9–16 óráig szünetel az áramszolgáltatás.
DEÁK ZSOMBOR profi ironman atléta Minden (is) fejben dől el című mentális és motivációs előadása ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban hallható. A belépés ingyenes.
ELŐADÁS. 100 történelmi tévhit és 13 diktátor címmel tart előadást szombaton 17 órától dr. Hahner Péter történész Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben (44-es udvartér 1. szám).

Nyertes olvasónk
Az AgroSIC Közösségek Közti Társulás által Nagybaconban december 14–16. között megszervezendő hentes- és mészárosképzésre Keresztes Domokos kisbaconi olvasónk nyert ingyenes helyet. Gratulálunk!

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 150
szavazógép
2018-12-06: Sport - Miska Brigitta:

Megérdemelt győzelem a FCSB ellen (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK hatgólos mérkőzésen, kiváló játékkal 4–2 arányban diadalmaskodott a FCSB ellen a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A piros-fehérek negyedik nekifutásra legyőzték fővárosi ellenfelüket, és ezzel a sikerrel még egy lépést tettek a felsőházi rájátszásba jutás fele, jelenleg 27 ponttal az ötödikek.
2018-12-07: Mi, hol, mikor? - :

Létlelet