Erdélyi gazdasági fejlesztési programKözös érdekeket szolgál

2018. december 7., péntek, Belföld

Mind a magyar, mind a román kormánynak az a célja, hogy a két ország közötti javuló kapcsolatok dinamikáját fenntartsa – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi nyilatkozatában, miután telefonon beszélt Teodor Meleșcanu román külügyminiszterrel.

Kölcsönösen biztosítottuk egymást, hogy ez az érdeke mindkét országnak, különös tekintettel az európai jövőről zajló vitákra, valamint a Románia területén, Erdélyben és a Székelyföldön élő magyar nemzeti közösségre – közölte. Hozzátette: megerősítették, hogy fenntartják a jó kapcsolat érdekében vállalt elkötelezettségüket. Biztosítottam a román kollégát arról, hogy az erdélyi gazdasági fejlesztési program nemcsak az ott élő magyarság, hanem egész Románia érdekeit szolgálja, hiszen azok a gazdasági szereplők, akik az erdélyi gazdaságfejlesztési programból támogatást kapnak, Románia területén működnek, ott fizetnek adót, így az egész román gazdaságot erősítik. Emellett természetesen a helyi magyar nemzeti közösségek erősödéséhez is hozzájárulnak, de ez nemcsak Magyarország, hanem Románia érdeke is, hiszen mi úgy tekintünk az ott elő magyar nemzeti közösségre, mint amely összeköti a két országot – mondta Szijjártó Péter.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 759
szavazógép
2018-12-07: Belföld - :

Az erdélyi hatalomváltásról

Erdélyi magyar történészek, egyetemi oktatók idézték fel tegnap délután egy kolozsvári konferencián a száz évvel ezelőtti erdélyi hatalomváltást.
2018-12-07: Világfigyelő - :

Az ENSZ hibát követ el (EBESZ-értekezlet)

Az ENSZ ugyanazt a hibát fogja elkövetni globális migrációs csomagjával, mint az Európai Unió a kötelező migránsbetelepítési kvótáival – mutatott rá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri tanácsának tegnapi milánói ülésén mondott felszólalásában.