Női kézilabda, Európa-bajnokságFontos a győzelem

2018. december 12., szerda, Sport

Csak akkor juthat elődöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott, ha legyőzi Románia csapatát a középdöntő harmadik fordulójában, ma 19 órától Nancyban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

A csoportból még öt mérkőzés van hátra, és számos forgatókönyv elképzelhető. Az biztos, hogy a magyarok a német válogatott vasárnapi legyőzésével életben tartották esélyüket a legjobb négy közé jutásra, amit kizárólag úgy valósíthatnak meg, ha megverik a román válogatottat. Azonban a siker sem jelentene biztos továbbjutást. Amennyiben két csapat azonos pontszámmal zárja a középdöntőt, közöttük az egymás elleni eredmény rangsorol, ez a spanyolok, a németek és a románok esetében a magyaroknak kedvezne, a hollandok és a norvégok esetében nem.

Ha kettőnél több csapat végez ugyan­annyi ponttal, akkor közöttük – az egymás elleni eredményeikből számolt – minitabella dönt, ami a gólkülönbség miatt a magyar válogatottnak nem lenne előnyös. Abban az esetben, ha kedden a románok legyőzik a spanyolokat, a norvégok pedig a hollandokat, majd szerda délután a norvégok a spanyolokat is megverik, a magyar együttesnek annak tudatában kell pályára lépnie Románia ellen, hogy győzelem esetén sem lehet elődöntős.

Mindkét középdöntő-csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat ugyancsak Párizsban. Érdekesség, hogy utóbbira a románok elleni döntetlennel is maradna esélye a magyar csapatnak, de még egy győzelemmel is lemaradhat róla, ha számára szerencsétlenül alakulnak az eredmények.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 758
szavazógép
2018-12-12: Sport - :

Sikeres volt a Mikulás Kupa (Fallabda)

A Kovászna Squash SKE és a Huni Squash School december 8-án ötödik alkalommal szervezte meg a Mikulás Kupa fallabdaversenyt a brassói WePlay Klubban. A megmérettetésen huszonhat – 23 férfi és 3 nő, ebből 5 ifjúsági – játékos vett részt Sepsiszentgyörgyről, Temesvárról és Brassóból.
2018-12-12: Magazin - :

Erdély régi látképeken

Erdély településeinek 1544 és 1800 között készült grafikus ábrázolásait gyűjti egybe és mutatja be Szalai Béla Iconographia locorum Transsylvaniae címmel magyar, román és angol nyelven megjelent kötete, amelynek magyarországi bemutatóját hétfőn tartották a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) könyvtárában.