Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Meséskönyv rászoruló óvodásoknak

2018. december 13., csütörtök, Közélet

Háromszéken nyolcszáz óvodásnak juttat meséskönyvet az OvidiuRo egyesület a Minden gyermek megérdemel egy mesét országos programban, és kilenc hátrányos helyzetű település óvodájában rendeznek be könyvtársarkot.

  • Fotó: ovidiu.ro
    Fotó: ovidiu.ro

A kezdeményezés célja a mese, a könyv megszerettetése már kisgyermek korban, ehhez az is szükséges, hogy a gyermeknek legyen saját könyve, ami a célcsoportok esetében nem mindig biztosított – mondta lapunk érdeklődésére Szőcs Imola, a magyar nyelvű óvodai nevelésért felelős háromszéki tanfelügyelő. Kiemelte, olyan könyvekről van szó, amelyek megfelelnek az óvodás gyermek életkorának, sok képpel, kevés és egyszerű szöveggel.

Az ajándékkönyveket a gyermekek hazavihetik, a könyvtársarkokat az óvodákban rendezik be, ehhez bútorzatot is kapnak és hozzá paravánt, amelyet bábozásra lehet használni. Könyvtársarkot kap a bardoci, torjai, bölöni, magyarhermányi, nagybaconi, kőröspataki, kisvirágospataki, hidvégi óvoda és a sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola, az egyéni könyv­ajándékot falusi óvodákban és a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Szépmezőn osztják szét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1159
szavazógép
2018-12-13: Közélet - Bokor Gábor:

Akadály a műemlék (Zabola)

Közel negyvenezer lejnyi költségvetés-kiegészítést kapott a napokban Zabola Polgármesteri Hivatala. A pénzt beruházásokra fordíthatják. Nem valószínű, hogy idén el tudják költeni a teljes összeget, ami marad, abból készülhet el jövőben az ortodox temető ravatalozója – mondta el érdeklődésünkre Fejér Levente polgármester.
2018-12-13: Közélet - :

Jogtalan bírság?

Minden érvényben lévő jogszabályt és előírást szigorúan betartanak – nyomatékosította szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Holzindustrie Schweighofer osztrák fafeldogozó vállalat, miután lapunk rendőrségi tájékoztató nyomán december 8-án arról számolt be: rétyi fűrészüzemüknél a könyvelésben szereplő adatokhoz képest több mint 500 köbméter gömbfakülönbözetet találtak a hatóságok.