Női kézilabda, Európa-bajnokságGyőzött Románia ellen, de kiesett a magyar válogatott

2018. december 14., péntek, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott szerdán 31–29 arányban legyőzte Románia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjében, Nancyban, ennek ellenére nem jutott tovább csoportjából, és a hetedik helyen végzett a kontinensviadalon.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

A magyar játékosok a mérkőzés előtt tudták, hogy legalább 19 góllal kellene győzniük a biztos elődöntőbe jutáshoz, és legalább 11 találattal, hogy az ötödik helyért folytathassák szereplésüket. Románia sokkal reálisabb továbbjutási esélyekkel várta a rangadót, és ez eleinte látszott is a két csapat játékán, ugyanis jobban összpontosított, és sokkal pontosabb, gyorsabb volt az ellenfél, ennek köszönhetően négy góllal ellépett. Rasmussen első időkérése után némileg csökkent a különbség, de a románok balátlövőjével, Cristina Neaguval szemben nem sikerült megfelelően védekezni, húsz perc alatt ötször volt eredményes. A magyarok eleinte a két szélső, Lukács Viktória és Schatzl Nadine találataival tartották magukat, majd a hajrában Kovács Anna és Kovacsics Anikó góljaival egyenlítettek (17–17).

A második félidő elején vezetett először a magyar együttes, majd Kiss Éva sorozatban három ziccert védett, Ambros Martín pedig időt kért. A győri kapus a folytatásban is bravúrokat mutatott be, csapattársai pedig hat perc alatt ötgólos sorozatot produkáltak. A románok rendezték a védekezésüket, egy négygólos szériával felzárkóztak, azonban a hajrában az addig kilenc gólt szerző Cristina Neagu lesérült, később kiderült, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében. Az ellenfél egyenlítése után Kiss Éva újabb védéseire alapozva megint el tudtak lépni a magyarok, és mivel az utolsó szűk három percben már nem született gól, a magyarok nagy küzdelemben, bravúros teljesítménnyel győzni tudtak. A két válogatott 98. alkalommal találkozott egymással, a mérleg magyar szempontból kilenc döntetlen és 33 vereség mellett immár 56 győzelem.

Most már biztos, hogy vasárnap este Párizsban új Európa-bajnokot avatnak, mert Románia, Hollandia, Oroszország és Franciaország sem ért el korábban első helyezést. A kontinenstorna győztese kijut a tokiói olimpiára, és a további két dobogóssal együtt kvalifikál a jövő decemberi, kumamotói világbajnokságra. A további program: * pénteken: Norvégia–Svédország (5. helyért, 15 óra), Oroszország–Románia (elődöntő, 18.30 óra), Hollandia–Franciaország (elődöntő, 22 óra) * vasárnap: a 3. helyért (15 óra), döntő (18.30 óra).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2018-12-14: Sport - :

A jövő és a régi idők futballfesztiválja (Minifoci)

Minifoci-fesztiválra hívja a szurkolókat és a nosztalgiázni vágyókat az Aranylabda Egyesület és a Sepsi OSK. A sepsiszentgyörgyi klub december 15–16-án rendezi az 5. Goldball Teremtornát, amelyen szabad a pálya a 14 éves, illetve annál érettebb futballistapalánták számára.
2018-12-14: Sport - :

Háromgólos vereségbe szaladt a Real Madrid (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A címvédő, csoportelsőként továbbjutott Real Madrid a Santiago Bernabéu Stadionban szenvedett kínos, 3–0 arányú vereséget a CSZKA Moszkva együttesétől a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A mérkőzés a Real európai kupatörténetének legsúlyosabb hazai kudarca volt.