Kokaincsempész csendőrt kaptak el

2018. december 19., szerda, Közélet

Kokaincsempészés közben tetten érték a brassói csendőrség egyik altisztjét. Az akciót a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság Kovászna megyei fiókja vezette, részt vettek abban a megyei bűnügyi rendőrség és a rohamosztag munkatársai.

  • Fotó: DIICOT
    Fotó: DIICOT

A rendőrök rajtaütést hajtottak végre Brassóban. A 20 éves csendőr éppen átvett egy küldeményt egy nemzetközi futárszolgálatot teljesítő cég munkatársától. A csomagot lefoglalták, a férfit Sepsiszentgyörgyre kísérték kihallgatásra, majd 24 órára őrizetbe vették. A küldeményben süteményes csomagba rejtve 70 gramm tiszta kokaint találtak, amelynek értékét 15 ezer euróra becsülik – közölte a megyei rendőrség. A kivizsgálást veszélyes kábítószer országba való behozatala, birtoklása és terjesztése gyanújával indították. A csendőrt kedden a Kolozsvári Katonai Törvényszék elé állították. A bírák elrendelték G. Ovidiu 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését – közölte a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság tegnap. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1271
szavazógép
2018-12-19: Világfigyelő - :

Januárban szavaznak a brexitmegállapodásról

Theresa May brit miniszterelnök bejelentése szerint a londoni alsóház a január 7-én kezdődő hé­ten folytathatja a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételeiről szóló vitát, és az utána következő héten szavazhat a megállapodásról. A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője ezt elfogadhatatlannak nevezte, és bejelentette, hogy bizalmatlansági indítványt terjeszt be Theresa May ellen, bár nem biztos, hogy a kezdeményezést a parlament egyáltalán tárgyalja-e valamikor.
2018-12-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Ünnepvárás Háromszéken
SEPSISZENTGYÖRGY. December 24-éig tart a karácsonyi vásár Sepsiszentgyörgyön. A főtéri kulturális program ma: 11.30-tól a Székely Mikó Kollégium tanulóinak előadása; 12 órától a Mikes Kelemen Elméleti Líceum kórusa;