Labdarúgás, I. ligaGyőzelemmel zárná az évet a Sepsi OSK

2018. december 21., péntek, Sport

Ma 20 órától idei utolsó mérkőzését játssza a Sepsi OSK a sorozatban öt vereséget elszenvedő Concordia Chiajna ellen a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A találkozót a bukaresti Andrei Antonie vezeti.

  • Ibrahima Tandia nélkül lépnek pályára a Concordia Chiajna ellen a piros-fehérek. Fotó: Henning János
    Ibrahima Tandia nélkül lépnek pályára a Concordia Chiajna ellen a piros-fehérek. Fotó: Henning János

A háromszéki csapat az előző fordulóban 3–0 arányban győzött a Dunărea Călărași vendégeként, a Dorinel Munteanu irányította labdarúgók pedig hazai környezetben 6–3 arányú vereséget szenvedtek a Jászvásári Poli együttesétől. A piros-fehérek és az Ilfov megyeiek legutóbb szeptemberben játszottak egymás ellen, az odavágóban a szentgyörgyi csapat Ibrahima Tandia duplájának és Bryan Nouvier góljának köszönhetően gyűjtötte be a három pontot. A Sepsi OSK húsz forduló után 30 ponttal a felsőházi rájátszást érő ötödik helyet foglalja el, a Concordia 17 ponttal a tizenharmadik. A szentgyörgyi csapat mérlege hazai pályán öt győzelem, egy döntetlen és négy vereség, ezeken a találkozókon 26 gólt jegyzett és 19 találatot kapott. A kilenc forduló óta nyeretlen Chiajna idegenben háromszor diadalmaskodott, egyszer osztozkodott a pontokon és hatszor kikapott, mérlege 8 rúgott és 16 kapott gól.

„Az év utolsó mérkőzése előtt állunk, amely számunkra nagyon fontos. Biztos vagyok benne, hogy a labdarúgók felkészültek és teljes mértékben összpontosítanak, ez pedig az edzéseken is meglátszott. Nagyon szép lenne, ha győzelemmel tudnánk zárni az évet, ez a csapat és a szurkolótábor számára is kiváló élmény lenne. Nem lesz könnyű mérkőzés, még akkor sem, ha jelenleg a Concordia Chiajna kieső helyen áll. Úgy gondolom, hogy a csapatukat értékes és nagyon tapasztalt futballisták alkotják, viszont tisztában vagyok vele, hogy a játékosaim minden tőlük telhetőt megtesznek a három pont megszerzése érdekében. Szeretnénk megerősíteni a helyünket, és továbbra is harcban maradni a felsőházi rájátszásba jutásért” – nyilatkozta a tegnapi sajtótájékoztatón Eugen Neagoe, aki elmondta, hogy a csapat gólkirálya, Ibrahima Tandia sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 762
szavazógép
2018-12-21: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
özv. KOVÁCS
MIHÁLYNÉ
VÁNTSA ILONA
életének 81.,özvegységének 16. évében csendesen elhunyt.
Temetése 2018. december 22-én 13 órakor lesz a kézdivásárhelyi régi református temetőben.
A gyászoló család
318
2018-12-21: Sport - :

Díjazta legjobb futballistapalántáit a Sepsi OSK

A megyeszékhelyi Sepsi OSK egy hete a Szabó Kati Sportcsarnokban díjazta legjobb és legtehetségesebb labdarúgó-palántáit – tudtuk meg szerda délután a sportklub ügyvezető igazgatójától, Kertész Dávidtól. A sportvezető az ünnepségen elhangzott beszédében kihangsúlyozta, hogy a piros-fehérek életében a 2018-as volt az eddigi legsikeresebb esztendő.