Kigyúltak a karácsonyi fények Kovásznán

2018. december 21., péntek, Közélet

Kigyúltak a fények a kovásznai központi parkban felállított karácsonyfán. Megnyitotta kapuit a vásár, advent negyedik vasárnapjáig folyamatosak lesznek a városban a kulturális műsorok – hasonló karácsonyi rendezvénysorozatot tavaly is szervezett a városháza.

  • Fotó: Butyka Gyula
    Fotó: Butyka Gyula

A vásár első napján még gyenge volt a forgalom: egy idősebb néni kézműves termékeivel érkezett a vásárba, egy másik vállalkozónál kürtőskalácsot lehetett venni. Kínálmációban azonban nem volt hiány, a parkba érkező kovásznaiakat, turistákat forralt borral, teával, kaláccsal kínálták a Fiatalok Kovásznáért Szervezet tagjai – a finomságokat, valamint a fellépő gyerekeknek szánt ajándékcsomagokat támogatók révén biztosították. Ha a vásárban nem is volt nagy forgalom, annál nagyobb volt a nyüzsgés a szabadtéri színpadon és a kulturális központ nagytermében. Karácsonyi műsorral léptek fel az egyes és kettes számú napközik óvodásai, az Orbán Balázs Általános Iskola tanulói, a Tanulók Házának diákjai, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum és a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ közössége.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2018-12-21: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Hagyományos iskolanap Uzonban

A Folyosó – Coridorul több nyelvű diáklap adta tudtul, hogy hagyományos iskolanapot szervez az uzoni Tatrangi Sándor-iskola: olyant, ahol a suliélet műsorszámait semmiképp sem lehetett különválasztani a karácsonyt köszöntő gyerekmosolytól.
2018-12-21: Közélet - Iochom István:

Rászorulóknak vittek csomagot

A Salvatore Egyesület önkéntesei Buna Attila egyesületi igazgató vezetésével Kézdivásárhelyen, Kézdiszentléleken, Torján, Gelencén és Ozsdolán adtak át tegnap a rászorulóknak karácsonyi, főleg alapélelmiszereket és édességet tartalmazó csomagokat.