KerékpározásMolnár Ede ezüstérmet szerzett

2018. december 27., csütörtök, Sport

Újabb éremmel bővítette gyűjteményét a Dinamo-BikeXpert Racing Team színeiben versenyző sepsiszentgyörgyi Molnár Ede. A 22 éves háromszéki kerékpározó december 22-én Bukarestben a cyclocross országos bajnokságon a második helyen végzett.

  • Fotók: Traian Olinici
    Fotók: Traian Olinici

A különböző kategóriákban közel 70 versenyző tette próbára magát, az elit férfiaknak pedig kilencszer kellett teljesíteniük a két kilométeres útvonalat. A cyclocross Romániában még gyerekcipőben jár, azonban egyre népszerűbbé válik a kerékpározók között, hiszen a versenyek izgalmasak, pörgősek és az akadályok miatt technikai kihívásokkal tarkítottak. Nemcsak az erő, hanem a technikai tudás, a kerékpár-kezelési készség is befolyásoló tényezővé válik.

A viadalokat télen a holt szezonban szervezik meg, az évszaki sajátosságok miatt többnyire sarasak és havasak a pályák. A cyclocross bicikli hasonló az országúti kerékpárhoz, azonban a gumik vastagabbak, terepmintázatúak, és a szabvány szerint legfeljebb 33 milliméter szélesek lehetnek. Az összes kerékpáros szakágat űző számára hasznos téli versenyforma, mivel sokat javít a technikai tudáson.

Az elit kategóriában versenyző háromszéki sportoló az első körben elesett, és bár kerékpárt cserélt, nem tudott elhúzni a korábban Giro d’Italia-résztvevő Eduard-Michael Grosu mellett, aki 50:55 perces idővel fejezte be a versenyt. Molnár Ede 28 másodperccel később haladt át a célvonalon, a dobogó legalacsonyabb fokára pedig George-Bogdan Duca állhatott fel.

 

 

„Decemberben kíváncsiságból rajthoz álltam a cyclocross Román Kupa utolsó, negyedik szakaszán. Nagyon élveztem a versenyzést, sikerült a második helyen célba érnem, és úgy döntöttem, hogy részt veszek az országos bajnokságon is. 2018-ban szerettem volna egy harmadik bajnoki címet is begyűjteni, azonban ez nem sikerült. Kalandos volt számomra a verseny, mert gondom akadt a gumi beszerzésével, aztán az első körben elestem, sérült a biciklim váltója, emiatt pedig kerékpárt kellett cserélnem. A pályát a szokásoknak megfelelően begyakoroltuk, ám a szervezők egy engedélyt nem kaptak meg, így kénytelenek voltak újat építeni. A verseny napján megenyhült az időjárás, a hó egy része elolvadt, helyenként nagy sárban tekertünk. Nagyon szeretem a gyors versenyeket, tetszik a cyclocross, és örülök, hogy ezüstérmet szereztem” – nyilatkozta Molnár Ede.

A szentgyörgyi kerékpározó 2018-ban korábban bajnoki címet szerzett a Cross-Country Eliminator és Cross-Country Marathon versenyszámokban, a Cross-Country Olympic bajnokságon pedig a huszonhárom év alatti korosztályban ezüst-, a felnőttek között bronzérmet nyert, emellett U23-ban Román Kupa-győzelmet ünnepelhetett, míg a Balkán-bajnokságon ezüstéremmel zárt.

Eredmények – férfi, elit kategória: 1. Eduard-Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini) 50:55 perc, 2. Molnár Ede (Dinamo-BikeXpert Racing Team) 51:23 perc, 3. George-Bogdan Duca (VeeTireTeam) 53:29 perc. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1497
szavazógép
2018-12-27: Sport - :

Évbúcsúztató futás (Atlétika)

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör december 28-án, pénteken 18 órától hetedik alkalommal hívja évbúcsúztató futásra a szaladás elkötelezett híveit. Az esemény helyszíne a megyeszékhelyi Erzsébet park lesz.
2018-12-27: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával, de a jó Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy
özv. HAJDU DEZSŐNÉ
DEÁK GABRIELLA
nyugalmazott óvónő
szerető szíve életének 85., özvegységének 13. évében 2018. december 26-án megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait 2018. december 28-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdivásárhelyi régi református ravatalozóházból a helyi temetőben.
A gyászoló család
321