Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Huszonöt éves a Polyp Televízió

2018. december 27., csütörtök, Közélet

Pénteken jubileumi adással – egykori és jelenlegi munkatársak és meghívottak jelenlétében – ünnepelték a kézdivásárhelyi Polyp Televízió fennállásának huszonötödik évfordulóját.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A Polyp Televízió első adását 1993 karácsonyán sugározta a helyi stúdiót működtető Polyp Kft. kábeltelevíziós hálózatán.  Huszonöt évvel ezelőtt kezdte el a munkát a helyi televízió szerkesztősége, amely saját készítésű adást szerkesztett és sugározott heti egy alkalommal. A szerkesztőség kezdetben két főállású alkalmazottal és öt külső munkatárssal működött, kétórás adással jelentkezett. A televízió első emblémáját Vetró András szobrászművész készítette.

A stúdió céljai között szerepelt annak a hiánynak a pótlása, amelyet a megyei sajtó és az országos média nem tudott betölteni, vagyis hogy megfelelő teret szenteljen a helyi eseményeknek, lehetőséget teremtsen a közösség életének bemutatására, a gondok, megvalósítások és eredmények felvázolására. A lakosság kezdetben szkeptikusan közelítette meg a stúdió működését, de idővel elfogadta, megszerette és ma már magáénak tekinti azt. A stúdió az egyetlen olyan közösségi televízió a Kárpát-kanyarban, amelyik 25 éve folyamatosan, megszakítás nélkül működik. 2000-től napi 90 perces adást sugároz, főállású alkalmazottjai mellett külső munkatársak is segítségükre vannak. Ma már a Next-Gen és a UPC szolgáltatóknak köszönhetően ott, ahol az említett társaságok jelen vannak, a megye valamennyi településén fogható az adás.

A televízió jelenlegi munkatársai a jubileum kapcsán múltidéző adást készítettek: Erdély András az adás első részében azokkal az egykori munkatársakkal beszélgetett, akik a tévé születésénél bábáskodtak, a második részben pedig a közelmúltban a tévénél dolgozó és a jelenlegi munkatársakat szólaltatta meg, és a régi adásokból is sugároztak részleteket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2018-12-27: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Szenvedeje után Dálnokban

Dózsa György falujában is mindenki az ünnepre készült. A szenvedeje kifejezést – a szenteste megnevezése – itt is ismerik, a néprajzosok mondják, hogy a legmaradandóbban a bukovinai székelyek őrizték meg. Magukkal vitték a Bácskába, onnan Tolna-Baranya vidékére is. Valamiféle  ünnepi csend ülte meg látogatásunk idején Dálnokot. Az asszonynépség a konyhában, a férfinép az udvarokon szorgoskodott, az iskolások karácsonyi műsorral léptek fel.
2018-12-27: Közélet - Iochom István:

Rockkarácsony Kézdivásárhelyen

A múlt hétvégén, pénteken és szombaton a kézdivásárhelyi For You Klubban tartották meg a Rockkarácsony kilencedik kiadását. A két nap alatt tíz zenekar szórakoztatta a rockzene kedvelőit.