Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Férfi kézilabda-világbajnokságLegalább kilenc mérkőzést játszanának

2019. január 3., csütörtök, Sport

Csoknyai István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy csapata legalább kilenc mérkőzést játszhat a január 10-én kezdődő német–dán közös rendezésű világbajnokságon.

„A legfőbb célunk, hogy minden ellenfelünkkel szemben reális esélyünk legyen a győzelemre. Ami az egész tornát illeti, az is fontos, hogy az összes mérkőzésünkön jól használjuk ki az erősségeinket. Reméljük, kilenc vagy tíz meccset játszhatunk” – nyilatkozta a kapitány a nemzetközi szövetség (IHF) honlapján.

A Csoknyai István–Vladan Matics edzőpáros 21 fősre szűkítette a játékoskeretet, amelynek tagjai Budaörsön kezdték a közös felkészülést. A csapat ma Aarhusban, vasárnap pedig Odensében a házigazda Dániával játszik barátságos mérkőzést, a világbajnokság koppenhágai D-csoportjában pedig sorrendben Argentínával, Angolával, Katarral, Egyiptommal, valamint az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. Az első három helyezett a középdöntőbe jut, a többi az alsóházi rájátszásban az Elnök Kupáért folytatja szereplését.

A vb győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán. Csoknyai szerint a magyar válogatott egyik erőssége az lehet, hogy tapasztalt játékosok alkotják, akiknek a többsége jól ismeri egymást, hiszen évek óta szerepelnek a nemzeti csapatban. „Másrészt viszont október végén új korszakot kezdtünk, ezért a világbajnokság kezdetéig nagyon sok feladatunk van” – tette hozzá.

Az IHF honlapja szerint a magyar csapat három kulcsjátékosa Lékai Máté, a Telekom Veszprém irányítója, Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged jobbátlövője és Mikler Roland, a Veszprém kapusa, ezért nagyon sok múlik az ő teljesítményükön.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1127
szavazógép
2019-01-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

„Elment egy lélek ma ismét a földről, kit szívünk többé el sosem feled, csendesen figyelsz ránk odaföntről, legyen helyettünk Isten veled.” (Szabó Balázs)
Szomorú szívvel, de a jó Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, anyós, nagymama, keresztanya, anyatárs, rokon, az uzoni
BUZSI JOLÁN
(szül. KÁDÁR)
80 éves korában 2019. január 1-jén rövid szenvedés után elhunyt.
Földi maradványait január 4-én, pénteken 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a családi háztól az uzoni református temetőben.
A gyászoló család
754
2019-01-03: Sport - :

Keszthelyi Vivien az első magyar női pilóta a Forma–3-ban (Autósport)

Első magyar női pilótaként már januárban bemutatkozhat egy Forma–3-as sorozatban Keszthelyi Vivien, aki a BlackArts Racing istálló versenyzőjeként az F3 Asian Championship Winter Series elnevezésű viadalon bizonyíthat majd.