KerékpározásA Tourért két nagyágyú is beáldozza a Girót

2019. január 3., csütörtök, Sport

A címvédő Chris Froome és a Tour de France-győztes Geraint Thomas sem indul a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen.

  • Fotó: EPA / Christophe Petit Tesson
    Fotó: EPA / Christophe Petit Tesson

„Csodálatos emlékeim vannak a tavalyi versenyről, de valószínűleg jobb, ha az ideit kihagyom, mert a Tour de France megnyerése a legfőbb célom” – mondta a 33 éves brit Froome. A Sky csapat versenyzője hozzátette, abba az időszakba jutott a pályafutása, amikor már el kell gondolkodnia, milyen eredménysort hagy majd maga után a visszavonulásakor.

„Ha sikerülne ötödik alkalommal is megnyernem a Tour de France-t és csatlakoznom a kerékpársport elitcsoportjához, az hihetetlen lenne” – vélekedett. Eddig a francia Jacques Anquetil és Bernard Hinault, a belga Eddy Merckx és a spanyol Miguel Indurain büszkélkedhet öt győzelemmel a francia körversenyen, Froome 2013-ban, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben nyert.

Csapattársa, az ugyancsak brit Geraint Thomas elmondta, számára is a Tour de France élvez elsőbbséget az idei versenyek közül, mert címvédőként mindenképpen százszázalékos állapotban szeretne lenni.
A 102. olasz körverseny Bolognából rajtol május 11-én, a befutó pedig június 2-án Veronában lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1270
szavazógép
2019-01-03: Sport - :

Keszthelyi Vivien az első magyar női pilóta a Forma–3-ban (Autósport)

Első magyar női pilótaként már januárban bemutatkozhat egy Forma–3-as sorozatban Keszthelyi Vivien, aki a BlackArts Racing istálló versenyzőjeként az F3 Asian Championship Winter Series elnevezésű viadalon bizonyíthat majd.
2019-01-03: Sport - :

Modrić és Biles a legjobb sportoló (Sportélet)

Luka Modrić horvát labdarúgó, Simone Biles amerikai tornász, valamint a francia labdarúgó-válogatott végzett az élen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán.