Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elektromos kapu a Szent Anna-tónál

2019. január 3., csütörtök, Közélet

Elektromos beléptetőrendszert adtak át a Szent Anna-tónál Hargita és Kovászna megyei önkormányzati vezetők jelenlétében karácsony előtt.

  • Fotó: Kocsis B. János
    Fotó: Kocsis B. János

A természetvédelmi terület tulajdonosa, a lázárfalvi Szent Anna Közbirtokosság közösen a Pro Szent Anna Egyesülettel célul tűzte ki, hogy az emberek számára értékként továbbra is megtartsák a Szent Anna-tavat, figyelembe véve a jelenkor követelményeit és a múltbéli értékeket. Más fejlesztéseket is terveznek a tó és a Mohos tőzegláp körül, ezekről Dósa Elek Levente, a Pro Szent Anna Egyesület ügyvezetője nyújtott részletes tájékoztatást. Bővítik és rendszerezik a látogatás körülményeit: beléptetőrendszeren áthaladva állandó és szezonális parkolók állnak az évi 150–200 ezer látogató rendelkezésére, információs központ, büfé, ajándékbolt várja az érdeklődőket, menedékházat és kempingezőhelyet alakítanak ki.

Különböző, lelátókkal ellátott tanösvényeket is kiépítenek a kráterek közötti nyeregben. Elmondta: továbbra is szükség van környezetbarát mellékhelyiségekre, a fürdőzésre és a piknikezésre vonatkozó tiltásra. A közeljövőben egy „székely dézsás-szaunás wellnessközpontot” alakítanak ki a gerincen, és télen-nyáron eszközöket biztosítanak a turistáknak ahhoz, hogy a nyeregből lejussanak a tóhoz. Az alapinfrastruktúra kialakítása után elektromos autókat is vásárolnak. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2019-01-03: Kármentő - Demeter J. Ildikó:

Téli alkonyatban hazafelé

Botladozom hazafelé a sötét Mihai Viteazul téren, és nem tudom, kit szidjak inkább. A telet nem lehet, mert egyrészt hiába, másrészt a hó legalább világít egy kicsit, harmadrészt szeretem is, feltéve, hogy valóban tél, hóval, és nem valamilyen esős, sáros vagy poros átmeneti idő, amit a klímaváltozás hozott ránk, az élőhelye iránt bűnösen közömbös emberiség szégyenére.
2019-01-03: Közélet - Iochom István:

Díjazták a három legaktívabb önkéntest (Gazdag évet zárt a Zöld Nap Egyesület)

December 29-én tizedik alkalommal tartotta meg hagyományos évzáró közgyűlését a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület. Emlékezetes és rendezvényekben gazdag év áll a civil szervezet mögött. Az eddigi szokásokat a tavaly sem törték meg, így a kisrégió számos pontján megtalálhatóak voltak a Zöld-napos programok.