Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

VisszajelzésBukott társadalom!

2019. január 4., péntek, Nyílttér

Többször újraolvastam a december 28-ai Háromszékben Bukottak és bukdácsolók címmel megjelent írást. Mindig felháborít, amikor nem egyedi eseteket vizsgálnak, és a vizes lepedőt ráhúzzák egy nemzetiségre vagy egy társadalmi csoportra. Ebben a cikkben a teljes tanügyi társadalom pellengérre állítása történik.

  • Fotó: MDI TV
    Fotó: MDI TV

Az alaphangot az oktatás utóbbi 29 évének legnagyobb bajkeverője újabb agymenésének üdvözlése adja meg! Vagyis egy többszörösen bukott miniszter kezdeményezi, hogy bukott tanári vizsgások ne taníthassanak. Ez még rendben is lenne (habár kérdés, hogy akkor kik fognak tanítani), de ebből kikerekíteni, hogy minden tanár bukott vagy bukdácsoló, az már durva. Mivel kívülről kerültem a tanügybe, tudok semlegesen, elfogultság nélkül tekinteni a különböző társadalmi problémákra. Újólag kijelentem, hogy a tanügyben sincs több bukott személy, mint a társadalom más területén.

Egyéb általánosító sértés mellett (50 percnyi szenvedés, készüljön a tanár, képezze magát, ne a tábla felé fordulva magyarázzon stb.) döbbenetes a cikkben az a csúsztatás, hogy „tömegek tartják úgy a tanórát, hogy az új ismeretanyagot a tankönyvből átmásolják a táblára”. Arról már nem szól a cikk, hogy legtöbb tantárgyból nincs tankönyv a középiskolában. Arról sem, hogy olyan nyitott társadalmat teremtettünk, amelyben a tanárral mindenki feltörülheti a padlót, s a tanulók jelentős része semmit sem akar tanulni sem elavult, sem modern módszerekkel. Azt is meg kellene vizsgálni, hogy állásinterjúnál, vizsgákon a tanügyön kívül még melyik területen kérik vissza a teljes egyetemi anyagot.

Jó lenne végre valós helyzetet bemutatni a teljes jelen világunkról, és a bukott társadalom minden baját  ne a tanügyben dolgozókra hárítani.

Újfalvi István

Megjegyzés. A hazai oktatás helyzete sokakat érdeklő kérdés, ezért mások véleményét is várjuk. A szerk.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 300
szavazógép
2019-01-04: Magazin - :

Az új évet köszöntötte a világ

A csendes-óceáni Szamoa és Kiribati lakói köszöntötték legkorábban 2019-et, majd Új-Zélandon és Ausztráliában, így Sydney-ben is átléptek az új esztendőbe. Az ausztrál nagyvárosban egymillióan gyönyörködtek az idén augusztusban elhunyt Aretha Franklin egyik dalára komponált, arany, bíbor és ezüst színű ünnepi tűzijátékban, amelyhez 8,5 tonna alapanyagot és több mint 100 ezer pirotechnikai effektust használtak fel.
2019-01-04: Nyílttér - :

Nagy utazás, azt mondtad, hogy ez az élet (Búcsú Gerőffy Dalmától)

A KépVidék Alkotócsoport búcsúzik Gerőffy Dalma építészeti technikustól, fotóstárstól, családi baráttól, aki egykor a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza fotókörén számtalan tanítvány érdeklődését keltette fel a fényképezés iránt.