Építkezéseket terveznek Zabolán

2019. január 7., hétfő, Közélet

Több építkezési, épületfelújítási terve is van Zabola község önkormányzatának. A szükséges anyagiakra különféle támogatási forrásoknál pályáznak, ezekhez biztosítják a szükséges önrészt – tudtuk meg Fejér Levente polgármestertől.

  • Megérett a felújításra a zabolai elemi iskola. A szerző felvétele
    Megérett a felújításra a zabolai elemi iskola. A szerző felvétele

Felújítaná, bővítené a község elemi iskoláját Zabola önkormányzata. A szükséges anyagiakra az Országos Helyi Fejlesztési Terv keretében pályáznak. Az iskola állaga megromlott, szükség van egy alapos felújításra – mondta el érdeklődésünkre Fejér Levente polgármester. Ugyanakkor bővítenék is az épületet, két új tanterem építését vették tervbe.

A tanoda játszótérrel is gazdagodni fog, ennek finanszírozására magyarországi támogatást használnak fel, amelyet a Romániai Magyar Pedagógus Szövetségen keresztül kapnak meg. Az iskola műemlékövezetben található, ezért a játszótér telepítéséhez több engedélyt kell kiváltani, ez bonyolítja a megvalósítást. Ugyanez a helyzet a tervezett tűzoltógarázs esetében is, így meg kell szerezni a szükséges engedélyeket – mondta az elöljáró.

A zabolai önkormányzat további építkezéseket is szeretne megvalósítani pályázati pénzből. Új községháza építését tervezik, erre ugyancsak nagy szükség van. A jelenlegi hivatal a kultúrotthon épületében működik, az alkalmazottak helyszűkével küszködnek, az ügyfélfogadást sem végezhetik a megfelelő módon. Szintén pályázati pénzen kívánják felújítani a község orvosi rendelőjét is – számolt be Fejér Levente.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2019-01-07: Közélet - Bokor Gábor:

Elkészült az új óvoda (Kökös)

Közel ötvenezer lejes költségvetés-kiegészítést kapott Kökös polgármesteri hivatala múlt év végén. Az összeget az iskola tervezésére és az óvoda kivitelezésének kifizetéseire fordítják – mondta el érdeklődésünkre Silviu Tăraș megbízott polgármester. A román és magyar támogatásoknak köszönhetően a megye egyik legkorszerűbb óvodájával büszkélkedhet Kökös.
2019-01-07: Közélet - Bokor Gábor:

Idén aszfaltozzák a Csipkésbe vezető utat

Ha minden a terveknek megfelelően halad, idén 13 kilométernyi utca aszfaltozása kezdődhet el Zabolán. Ha ez megvalósul, az aszfaltozott utak hosszát tekintve a községet csak Kovászna előzi meg a régióban – tudtuk meg Fejér Levente polgármestertől.