Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Férfi kézilabdaVisszavágott a magyar válogatott a dánoknak

2019. január 8., kedd, Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28–25 arányban legyőzte az olimpiai bajnok Dánia csapatát az Odensében rendezett vasárnapi felkészülési mérkőzésen. A két csapat a negyvenegyedik alkalommal találkozott egymással, tizenhét dán siker és három döntetlen mellett ez volt a huszonegyedik magyar győzelem. Csütörtökön Aarhusban a dánok 33–19-re nyertek.

A csütörtökön kezdődő német–dán közös rendezésű világbajnokságra készülő magyarok keretéből Nagy László, Bartucz László, Vilovszki Uros és Faluvégi Rudolf nem játszott a barátságos meccsen. A dánoknál kilenc olimpiai bajnok szerepelt, ezúttal sem lépett pályára Mikkel Hansen, és a sérült Henrik Toft Hansen is hiányzott. A csütörtöki meccs elején a skandinávok hétgólos előnyre tettek szert, ezúttal azonban sokkal jobban kezdtek a magyarok, és nyolc perc elteltével 3–1-re vezettek.

Támadásban, védekezésben, kapusteljesítményben és hozzáállásban is sokkal jobban teljesített a Csoknyai–Matics kapitánypáros csapata, ennek köszönhetően a 14. percben 6–3 volt az állás, Nikolaj Jacobsen dán kapitány pedig kisvártatva időt is kért. Ennek hatására azonban nem változott a játék képe, a különbség tovább nőtt, minden játékelemben jobbak voltak a vendégek, s ennek eredményeként a mérkőzés felénél már nyolc találattal vezettek (16–8).

A hazaiak a szünetben kapust cseréltek, beállt a három nappal korábban remekelő Jannick Green, aki ezúttal is bravúrosan védett, csapata pedig zárkózni kezdett. A magyarok több mint másfél percig kettős emberhátrányban kézilabdáztak, de ekkor is betaláltak, Mikler Roland pedig nagyszerűen védett. A második félidőben egyébként sok időt kellett a vendégeknek létszámhátrányban tölteniük, előnyük fokozatosan csökkent, tíz perccel a vége előtt már csak 23–19-re vezettek. A hajrában fáradni látszott a magyar együttes, az olimpiai bajnok egy háromgólos sorozattal nyílttá tette a meccset, ám Jamali Iman a beálló helyéről eredményes volt, és ezzel eldőlt a találkozó, amit a magyarok végül három góllal nyertek meg. A dánok egyetlen alkalommal sem vezettek.

Összeszedte magát és csütörtöki teljesítményéhez ké­pest javult a magyar csapat, ez pedig azért is fontos volt, mert olyan súlyos vereségre, mint a Dániától elszenvedett 33–19 legutóbb 2011 januárjában, a svédországi világbajnokságon volt példa, amikor Franciaország 13 góllal győzte le a nemzeti csapatot. A magyar válogatott a világbajnokságon Argentínával (január 11.), Angolával (január 13.), Katarral (január 14.), Egyiptommal (január 16.) és az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal (január 17.) találkozik. A vb-győztes kijut a tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek 2020 tavaszán az olimpiai selejtezőtornákon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 247
szavazógép
2019-01-08: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesapa, após, nagytata, rokon, a kökösi
özv. GYÖRGY SÁNDOR
volt férfifodrász
életének 75., özvegységének 11. évében csendesen visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2019. január 10-én, csütörtökön 14 órakor lesz a kökösi ravatalozóháztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4309736
2019-01-08: Sport - :

Fucsovics karriercsúcsot elérve a harmincötödik (Tenisz)

Az éllovasok között egyik nemnél sem történt jelentős változás, továbbra is Ðoković és Halep vezeti a rangsort. Fucsovics Márton egy helyet javítva, egyben karriercsúcsot elérve a 35. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.