Milliós üzenet

2019. január 10., csütörtök, Magazin

Minden idők legtöbbször megosztott Twitter-üzenetét küldte egy japán milliárdos. Maezava Juszaku japán milliárdos azt ígérte, hogy a szombati üzenetét megosztók közül 100-an fejenként egymillió jent (38 ezer lejt) kapnak tőle készpénzben. A 43 éves milliárdos hétfőn azt írta, bejegyzése új világrekordot állított fel: hétfő estig több mint ötmillióan osztották meg az üzenetet.

A korábbi rekordot sajtóértesülések szerint egy amerikai tinédzser tartotta, aki 2017-ben azért szólította fel a twitterezőket üzenete többmilliószoros megosztására, hogy cserébe egy éven keresztül ingyen ehessen a Wendy’s gyorsétteremlánc csirkefalatkáiból.

A Zozotown online ruhaüzletet is tulajdonló Maezava posztjában kifejtette, hogy a pénz a vásárlói iránti tiszteletét jelképezi. Többen azonban kritizálták a kampányt, mondván, hogy ezzel megvásárolja követőit. A Twitter japán képviselete szerint Maezava tweetje nem sérti a szolgáltatás szabályait.

Maezava, aki a SpaceX 2023-ra tervezett Hold körüli utazásának első magánügyfele, vagyonával a Japán leggazdagabbjait összegző lista 18. helyén áll. Lelkes műgyűjtő is, azt tervezi, hogy az űrutazásra néhány művész alkotását magával viszi.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2019-01-10: Magazin - :

Háromszéki színészek a göteborgi fesztiválon

Magyar filmeket is bemutatnak a január 25-én kezdődő Göteborgi Nemzetközi Filmfesztiválon, köztük olyan alkotásokat is, amelyek alkotócsapatában erdélyiek, sőt, háromszékiek is részt vettek. Kárpáti György Mór az 1848–49-es szabadságharc idején játszódó, Guerilla című első nagyjátékfilmje a legjobb első filmnek járó Ingmar Berg­man-díjért száll versenybe, és szerepel benne két sepsiszentgyörgyi színész: Orbán Levente, illetve Páll-Gecse Ákos. A New Voices szekció 24 meghívottja között van Szőcs Petra Déva című első mozifilmje is, amelynek főszereplője az árkosi Nagy Csengelle, valamint Fatma Mohamed, az Andrei Mureșan Színház művésze.
2019-01-10: Család - :

Gyógyító barátságok

Régóta köztudott, szoros emberi kapcsolataink segíthetnek abban, hogy elkerüljük, kibírjuk és legyőzzük a betegségeket. Szakemberek kísérletei bizonyítják, hogy a barátságok javítják életminőségünket, erősítik immunrendszerünket és meg­hosszabbíthatják életünket.