Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kevesebb gyermek született Baróton

2019. január 11., péntek, Közélet

Ha csak a 2018-as esztendő számadataira hagyatkozunk, elmondható, hogy Barót és a környező falvak népessége leszálló ágban van. Hogy sokkal többen halnak meg, mint születnek, az már senkit sem lephet meg, hiszen az elmúlt esztendők statisztikái mind-mind negatívak, kivételt csak a 2017-es esztendő képez, amikor Baróton 116 születés mellett 83 halotti bizonyítványt kellett kiállítani.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Természetesen ezek az adatok nem fedik teljesen a valóságot, hiszen köztudott, hogy pl. a születések esetében a kismamák egy része nem a helyi szülészeten hozza világra gyermekét. Így megtörténhet, hogy ami elsőre negatívnak tűnik, az azért nem annyira drasztikus, tény azonban, hogy egyre kevesebb a gyermek az iskolákban, és mindenfelé azt hallani – főként falvakon –, hogy megszűnnek az elemi és az 5–8. osztályok, összevonják vagy éppen felszámolják az iskolákat.

Barót Polgármesteri Hivatalának anyakönyvvezetőjétől megtudtuk, hogy a 2017-es esztendőhöz képest tavaly a baróti szülészeten kevesebb újszülöttet regisztráltak, szám szerint 81-et (ebből 40 fiú és 41 lány), a halálesetek számát tekintve pedig növekedett az elhunytak száma. 2017-ben 83 halotti bizonyítványt állítottak ki, 2018-ban 90-et. A tavalyi esztendő a házasságok számára sem volt kedvező. Míg tavalyelőtt 45-en léptek házasságra, 2018-ban 41 pár kötötte össze az életét, emellett három válást is jegyzett a hivatal.

Albert Egon

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 246
szavazógép
2019-01-11: Közélet - :

Bekééknek gyűjtenek

Pénzbeli adománygyűjtést szervez Csíkszék Székely Tanácsa a román hatalom által terrorizmus vádjával megbélyegzett, a csíkszeredai börtönben kényszerrabságukat töltő székely édesapák, Beke István és Szőcs Zoltán családja számára.
2019-01-11: Kármentő - Kuti János:

Kézhez vettük az uniót

Ha egy egyetemistának csak egy hét kell arra, hogy felkészüljön az egyéves tananyagból, vagy egy sofőriskolába járónak harminc óra elégséges, hogy letegye a sofőrvizsgát, akkor nekünk hogyne lett volna bőven elég szűk másfél hónap arra, hogy kormányunkkal az élen felkészüljünk az Európai Unió (EU) Tanácsának vezetésére.