Májusban érkezik a pápa

2019. január 11., péntek, Belföld

Májusban érkezik romániai látogatásra Ferenc pápa – közölte tegnap a bukaresti Q Magazine. A kiadvány honlapján közzétett cikk szerint a katolikus egyházfő május 31-én érkezik Bukarestbe, és három napig tartózkodik majd az országban.

  • Fotó: bumm.sk
    Fotó: bumm.sk

A Q Magazine az államelnöki hivatalnak otthont adó Cotroceni-palotától származó értesüléseire hivatkozva azt állítja, hogy látogatása során a szentatya Jászvásárra, Balázsfalvára és Csíksomlyóra is ellátogat majd. A kiadvány szerint az információkat megerősítették az „elnöki hivataltól származó források”. Teret szentel az esetleges pápalátogatás témájának a Digi24 hírtelevízió is, amely ugyancsak arról értesült, hogy május 31-én, pénteken érkezik az országba a katolikus egyházfő. A csatorna ugyanakkor arról nem szolgált információval, szerepel-e az úti célok között Erdély, ahol az ország katolikusságának zöme él.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 539
szavazógép
2019-01-11: Belföld - :

Nem fogadják el az államfő indoklását

Levélben indokolta meg Klaus Iohannis államfő Viorica Dăncilă miniszterelnöknek tegnap, hogy miért utasította el előbb Lia Olguţa Vasilescu és Ilan Laufer, majd Vasilescu és Mircea Drăghici kinevezését a szállításügyi, illetve a regionális fejlesztési minisztérium élére. A miniszterelnök válaszlevelében ismételten kérte az államfőtől az általa javasolt személyek – Lia Olguţa Vasilescu és Mircea Drăghici – kinevezését a szóban forgó tisztségekbe. Lia Olguţa Vasilescu szerint az államfőnek semmilyen törvényes oka nincs visszautasítani miniszteri kinevezését.
2019-01-11: Belföld - :

Az elnökség hivatalos megnyitója

Tegnap este tartották meg Bukarestben a január elsején kezdődött román uniós elnökség ünnepélyes nyitórendezvényét az EU döntéshozóinak részvételével.