Horváth Anna perének fejleményei

2019. január 11., péntek, Belföld

Előreláthatólag március végén születik ítélet a Horváth Anna ellen zajló perben. Erről Kolozsvár volt alpolgármestere tájékoztatott tegnap a Facebook-oldalán.

  • Fotó: Körössy Andrea
    Fotó: Körössy Andrea

Horváth Anna beszámolója szerint a per szerdai tárgyalásán őt is meghallgatták a legfelsőbb bíróságon. Elkészült a Román Hírszerző Szolgálat által készített lehallgatás újabb román nyelvű fordítása is, amely lényegesen eltér a korrupcióellenes ügyészség (DNA) eredeti változatától. Ugyanakkor a legfelsőbb bíróság elnöke másodszor is visszautasította azt a kérését, hogy oldják fel a nemzetbiztonsági megfigyelésének okára vonatkozó titkosítást. Horváth Anna szerint várhatóan még két tárgyalás lesz ebben a perben: a következőt február 6-án tartják, a másodikat pedig valamikor március elején. A volt alpolgármester kitért arra is: decemberben a DNA értesítette arról, hogy 2015 október-novemberében és 2016 február-márciusában, két másik ügyben is lehallgatták, illetve megfigyelték, ezeket a dossziékat bizonyítékok hiányában a múlt év végén lezárták.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1511
szavazógép
2019-01-11: Belföld - :

Az elnökség hivatalos megnyitója

Tegnap este tartották meg Bukarestben a január elsején kezdődött román uniós elnökség ünnepélyes nyitórendezvényét az EU döntéshozóinak részvételével.
2019-01-11: Belföld - :

Hírsaláta

NEVETSÉGES EGYES KORMÁNYTAGOK SZAKMAI MÚLTJA. Az adóhatóság új vezetője, Mihae­la Triculescu három év alatt ötször bukta el a szóbeli vizsgát egy adóellenőri posztra.