Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. január 12., szombat, Belföld

TUSK A DÁCIÁRÓL ÉS DUCKADAMRÓL IS BESZÉLT. Meggyőződése, hogy Románia mindent megtesz majd Európa érdekeinek védelmében, illetve hogy EU-elnöksége alatt az ország kellő hangsúlyt fektet a szabályok betartására – hangsúlyozta az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk a román EU-elnökség hivatalos nyitórendezvényén.

  • Fotó: romania2019.eu
    Fotó: romania2019.eu

A lengyel politikus román nyelven mondott beszéde elején felidézte: családja első autója egy Dacia 1300-as gépkocsi volt, az apósának a fia pedig jelenleg is egy Dacia Dustert vezet. Donald Tusk beszédében rámutatott, nagy csodálója Romániának, a román kultúrának, nagyra tartja a román művészeket, értelmiségieket, sportolókat, és felhívást intézett minden román állampolgárhoz, hogy olyan elszántsággal védjék a szabadságot, a feddhetetlenséget, az igazság tiszteletét, a jogállamiságot és az alkotmányt, mint ahogy Helmuth Duckadam védte a Bukaresti Steaua labdarúgócsapatának kapuját a Bajnokcsapatok Európa-kupájának 1986-os döntőjében, amikor a Barcelona négy büntetőrúgását hárította. (Maszol)

MIT TUDUNK AZ EU-ELNÖKSÉGRŐL? A román választópolgárok túlnyomó többsége jó dolognak tartja Románia uniós tagságát, de csaknem egyharmaduk nem tud arról, hogy az ország tölti be ebben a félévben az EU soros elnökségét – derült ki egy friss felmérésből, amelynek eredményeit tegnap ismertették román hírforrások. Az IRES közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a megkérdezettek 81 százaléka tartja jó dolognak, hogy Románia belépett az Európai Unióba, 12 százalékuk pedig helyteleníti ezt. A válaszadók 68 százaléka tudott arról, hogy január elseje óta Románia az EU tanácsának soros elnöke, 32 százalékuk viszont nem hallott erről. (MTI)

KÖLTÖZIK A NESTLÉ. Májusig Magyarországra költözteti temesvári gyárát a Nestlé. A világ legnagyobb üdítőket, édességeket, kávét és más típusú élelmiszereket gyártó multinacionális vállalata 1995 óta van jelen Romániában, ahol összesen 900 alkalmazottat foglalkoztat. Ebből mintegy 400-an a temesvári üzemben dolgoznak, a többiek az óriáscég romániai leányvállalata alkalmazottjaiként a forgalmazásban vállalnak szerepet, illetve adminisztratív feladatokat látnak el. (Ziarul financiar/Főtér)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2250
szavazógép
2019-01-12: Belföld - :

Juncker ideális házasságról beszél

Nem kérdőjelezhető meg senki részéről, hogy Romániának helye van a schengeni övezeten belül – erősítette meg az Európai Bizottság évek óta képviselt álláspontját Jean-Claude Juncker bizottsági elnök tegnap Viorica Dăncilă miniszterelnökkel közös bukaresti sajtóértekezletén (fotó).
2019-01-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Imahét a Krisztus-hívők egységéért
A keresztények szerte a világban évente közösen imádkoznak az egységért, vagy ahogyan az idei, erre az alkalomra kiadott füzet fogalmazza: „összegyűlnek, hogy imádkozva növekedjenek az egységben”. A Krisztus-hívők egységéért tartott 2019-es ökumenikus imahetet az indonéz keresztények készítették elő. Úgy érzik, Mózes ötödik könyvének igéje „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (5Móz 16,18–20) helyzetükben, ínségükben elevenükbe talál.