Büntetés

2019. január 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Összesen 11,5 millió lejes büntetést szabott ki a versenyhivatal 13 turisztikai ügynökségre és a Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetségére (ANAT) a turisztikai csomagok árával kapcsolatos információk versenytársak közti megosztása miatt.

Eszerint 2013 júniusa és 2016 szep­tembere között a turisztikai ügynökségek összehangolták árpolitikájukat, és a verseny szempontjából érzékeny információkat osztottak meg egymással, ami egyfajta kartellezéshez vezetett. Az ügyben tovább folytatódik a nyomozás annak megállapítására, hogy a Tarom légitársaság támogatta-e a versenyellenes tetteket. Az országos szövetséget azért büntették meg, mert ugyanebben az időszakban megtiltotta a szolgáltatások és turisztikai csomagok viszonteladásával foglalkozó tagjainak, hogy lemondva az utazásszervező vállalatoktól nekik járó jutalék egy részéről, kedvezményeket kínáljanak ügyfeleiknek. Nagy tanulság ez számunkra, a szervezési és kommunikációs hibák miatt bekövetkezett helyzetet azzal is korrigáljuk, hogy átszervezzük a szövetséget, ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy visszanyerjük a turisták bizalmát – nyilatkozta Nicolae Demetriade elnök.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1547
szavazógép
2019-01-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Indulhat a közbeszerzés

Az országos közbeszerzési hatóság jóváhagyta a vidombáki repülőtér termináljának tenderfüzetét, így az építtető Brassó Megyei Tanács elindíthatja a közbeszerzési eljárást.
2019-01-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Konferencia és könyvbemutató
A Székely Hadosztály megalakulásának 100. évfordulója alkalmából január 17-én könyvbemutatóval egybekötött konferenciára kerül sor.