Tenisz, Australian OpenHalep és Fucsovics is továbbjutott

2019. január 16., szerda, Sport

Fucsovics Márton (fotó) bejutott a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába. A világranglistán 38. magyar játékos kedden 3 óra 16 perces mérkőzésen, 4 szettben (6:3, 6:4, 6:7, 6:3) diadalmaskodott a 64. helyen álló spanyol Albert Ramos felett.

  • Fucsovics Márton. Fotó: MTI
    Fucsovics Márton. Fotó: MTI

Fucsovics az első szettben elsősorban nagyszerű szerváinak, a másodikban pedig feljavuló fogadásának köszönhetően tudott riválisa fölé kerekedni. A harmadik játszmában, amelyet rövidítésben nyert meg Ramos, a magyar teniszező rengeteget rontott, csak ebben a szakaszban 31 ki nem kényszerített hibát követett el, így a spanyol szépített. A negyedik felvonás ismét Fucsovics fölényét hozta, a mérkőzés során ötödször is el tudta venni ellenfele adogatójátékát, és végül második meccslabdáját kihasználva továbbjutott. A jelenlegi legjobb magyar játékos a második fordulóban a 11. helyen kiemelt horvát Borna Ćorić ellen léphet pályára.

A világelső Simona Halep három szettben (6:7, 6:4, 6:2) győzött a világranglista 70. helyén álló Kaia Kanepi ellen az első fordulóban. Az első játszmában Halepnek nem volt ellenszere a 33 éves észt erős tenyereseire, így ellenfele rövidítés után vezetéshez jutott. A második szett elején 1:1-nél Kanepi elvette Halep adogatását, azonban nem tudta kihasználni a lehetőséget, hiszen a folytatásban háromszor is hibázott, majd az adogatójátékát egy kettős hibával zárta, így Halep azonnal visszaállította az egyensúlyt. 5:4-nél a világelsőnek sikerült több olyan labdát is visszaadnia, amelyeket korábban nem ért el, és ezzel újra brékelni tudott. A mindent eldöntő harmadik szettben elfogyott Kanepi energiája, egyre többször hibázott, Halep pedig élt a lehetőséggel és megnyerte a meccset.

 

Simona Halep

 

A minden bizonnyal utolsó Australian Open-mérkőzésén pályára lépő Andy Murray öt játszmában  6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 6:2-es vereséget szenvedett a spanyol Roberto Bautistától az első fordulóban. A korábbi brit világelső az elveszített első két játszma után meggyengült egészségi állapotban is talpra állt, és két, rövidítésben megnyert szettel kiharcolta a döntő játszmát. Az ötödik felvonásban Murray 1:0-nál fogadóként 30:0-ra vezetett, de ahelyett, hogy eljutott volna három bréklabdáig, a következő tíz labdamenetből nyolcat elveszített, így ő került brékhátrányba, majd még egyszer elbukta az adogatását, és 5:1-nél is csak meccslabdát hárítva tudott mérkőzésben maradni. Utána viszont már úgy sem, mert a spanyol könnyedén kiszerválta a mérkőzést.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1549
szavazógép
2019-01-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, testvér, rokon, a csíkszentdomokosi születésű sepsiszentgyörgyi
özv. BÁCS IRÉN
78 éves korában elhunyt.
Temetése 2019. január 17-én, csütörtökön 13 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt fél órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4309855
2019-01-16: Sport - :

Jó napot zártak Szalayék (Dakar-rali)

A Szalay Balázs–Bunkoczi László páros nagyobb probléma nélkül, jó tempóban teljesítette a Peruban zajló Dakar-rali hétfői, hetedik szakaszát, amelyen újabb egyórás büntetést kapott, ennek ellenére összetettben a 22. helyre lépett előre.